Cum învață preșcolarii constănțeni să treacă peste teama de medic

111
Cum învață preșcolarii constănțeni să treacă peste teama de medic - cuminvata-1427311972.jpg

Articole de la același autor

Asociația Studenților și Medicilor Voluntari (ASMV) va derula o nouă activitate în cadrul proiectului "Nu mi-e frică de doctor!". Voluntari ai ASMV merg, astăzi, la ora 10,30, la Grădinița nr. 51 Constanța și le vor arăta copiilor de la grupa mare ce înseamnă actul medical și ce se întâmplă atunci când merg la medic. Copiii vor putea interacționa cu instrumentele medicale și vor fi chiar ei medici și asistenți pentru "pacienții" (jucăriile) lor. 


"«Nu mi-e frică de doctor» este un program ce se adresează copiilor de vârstă preșcolară cu scopul de a reduce frica copiilor de doctor și de mediul spitalicesc și, în același timp, oferă posibilitatea studenților la Medicină să învețe mai multe despre pediatrie și le dă oportunitatea lucrului cu copiii. 


Obiectivul principal îl reprezintă crearea unei atmosfere de încredere, unde copiii se confruntă cu problema «spitalul și boala».  Convingerile și impresiile micuților formate de mediul familial se doresc a fi corectate prin joc și joacă. Dorim să îi ajutăm să își învingă frica arătându-le că boala și vindecarea ei fac parte din viața de zi cu zi; boala nu trebuie privită ca o problemă amenințătoare și înspăimântătoare. 


Tema principală o reprezintă întâlnirea copiilor cu doctorul, aceștia jucând rolul de părinte ce merge cu copilul bolnav (reprezentat de păpuși, ursuleți) la doctor. În «sala de așteptare», micuții vor acumula noțiuni despre instrumentarul medical de bază și despre conduita prezentării la medic. Odată intrați la consult, fiecare își imaginează că ursulețul lui are o boală, pe care medicul o tratează prescriindu-i medicație (bomboane și sirop). Acestea sunt modalitățile prin care voluntarii ASMV le vor explica copiilor noțiunile medicale", a precizat dr. Dan Pletea, președintele ASMV.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4655 secunde