Cum ne ucide bronzul

365
Cum ne ucide bronzul - bronz-1333985665.jpg

Articole de la același autor

A avea o piele frumos bronzată a devenit o modă în ultimii ani. Însă aceasta poate deveni fatală pentru cei care obișnuiesc să se bronzeze mai ales la solar. Numărul cancerelor de piele înregistrează o creștere alarmantă la persoanele în vârstă de până la 40 de ani, în ultimele decenii, potrivit unui studiu publicat săptămâna aceasta, care atribuie acest fenomen, parțial, folosirii saloanelor de bronzat.

Cercetătorii au analizat statisti-cile medicale ale unor pacienți cu vârstele între 18 și 39 de ani, diagnosticați pentru prima dată cu melanom între anii 1970 și 2009.

Oamenii de știință au constatat în această perioadă că incidența acestui tip de cancer a crescut de opt ori în rândul femeilor tinere și de patru ori la bărbați.

În general, pe durata unei vieți, riscul de melanom este mai mare la bărbați decât la femei, însă situația este inversată în cazul tinerilor adulți și al adolescenților, au precizat autorii acestui studiu, coordonat de medicul dermatolog Jerry Brewer de la Mayo Clinic din Statele Unite. "Ne așteptam la o creștere netă a numărului de cancere, așa cum au arătat în trecut o serie de studii, dar am descoperit o incidență încă și mai mare decât cea sugerată de statisticile oferite de National Cancer Institute (NCI), mai ales în cazul subiecților între 20 de ani și 30 de ani", a precizat autorul studiului.

În opinia specialiștilor, această "explozie" a cancerelor de piele la tinerii adulți s-ar explica printr-o folosire tot mai frecventă a saloanelor de bronzat, mai ales de către femei. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5045 secunde