Cum poate fi combătută balonarea abdominală

269
1
Cum poate fi combătută balonarea abdominală - cumpoateficombatuta-1424108028.jpg

Articole de la același autor

Meteorismul abdominal sau "balonarea abdominală", cum este cunoscută popular, nu reprezintă afecțiuni propriu-zise, ci simptome ale căror cauze pot fi multiple: fermentații intestinale, înghițirea aerului în timpul meselor sau al vorbirii, gastritele hipoacide, enterocolitele, afecțiunile colecistului sau ale pancreasului. În acest caz, fitoterapia vine cu plante medicinale carminative, ca soluție pentru împiedicarea acestor procese deloc confortabile.

"În balonările abdominale care se datorează distoniilor vegetative, se pot utiliza și plante cu efect sedativ, cum sunt rădăcina de valeriană, talpa gâștii sau fructe de chimion. La pacienții care au tendință de constipație se pot folosi și fructe de coriandru, coajă de crușin sau frunze de mentă, iar la cei cu tendință de diaree, coada racului sau sunătoare.

Dacă simptomele de sațietate sau tulburări ale tranzitului intestinal persistă, este nevoie de un examen clinic. Însă, până să ajungeți la medic, este de preferat să evitați mesele copioase și băuturile carbogazoase. Așadar, iată câteva indicații: evitarea băuturilor carbogazoase, a alimentelor prea reci sau prea fierbinți, evitarea mâncatului «în grabă», vorbitului în timpul mesei, pentru a preveni înghițirea aerului, evitarea con-sumului de condimente, grăsimi, afumături, alimentele care produc fermentație, cum sunt fasolea, mazărea, varza, lintea, evitarea alcoolului și a fumatului", recomandă dr. Mirela Stângaciu, medic de familie, competențe homeopatie.

Mai mult, medicul recomandă evitarea consumului de medicamente care produc iritație a mucoasei intestinale și agravează simptomatologia bolilor care produc aceste simptome: enterocolita, colita de putrefacție sau colonul iritabil. Puteți consuma în schimb iaurturi, pentru că acestea conțin bacterii probiotice ce ajută la refacerea florei intestinale, cresc imunitatea intestinului și îmbunătățesc digestia. 

Comentează știrea

Cea mai noua oferta de lucru !!!
19 februarie 2015
Job

Cea mai noua oferta de lucru! Foarte multi oameni s-au convins de seriozitatea noastra! NU este necesara niciun fel de experienta! Oferim curs gratuit si complet de instruire de la zero! Selectam urgent dezvoltatori de proiect pentru piata nationala si mondiala. Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal. Se lucreaza part-time (in timpul liber) sau full-time, la alegere. Cerem seriozitate maxima si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor. Va oferim alte detalii dupa ce trimiteti textul "Info" la adresa de email: [email protected]

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4347 secunde