Cum poate fi prevenit diabetul

200
Cum poate fi prevenit diabetul - diabetulpoatefiprevenit-1384451963.jpg

Articole de la același autor

Diabetul este una dintre bolile secolului 21 care necesită cea mai mare atenție. Conform Federației Internaționale de Diabet, se esti-mează că, până în anul 2030, vor exista 66,5 milioane de oameni suferind de diabet, în Europa.

Diabetul este o boală cronică, cauzată de incapacitatea pancreasului de a produce suficientă insulină, sau incapacitatea corpului de a utiliza în mod eficient insulina pe care o produce. De aceea, specialiștii atrag atenția asupra importanței testării glicemiei. Testul durează doar câteva minute și este singurul care poate arăta dacă o persoană este predispusă către diabet sau chiar suferă de această boală.

Cele mai des întâlnite tipuri de diabet sunt: tip 1, tip 2 și diabetul de sarcină. Deși cauzele exacte ale diabetului nu se cunosc încă, numărul cazurilor a crescut semnificativ la nivel global. Diabetul de tip 2 este cel mai des întâlnit, care se răspândește cel mai repede și cel mai agresiv, cu toate că este ușor de prevenit.

"Prin simple modificări de dietă și stil de viață, s-a dovedit faptul că diabetul de tip 2 este ușor de prevenit sau chiar de întârziat. Diabetul de tip 2 este de cele mai multe ori asociat cu factori care țin de stilul de viață, în special lucruri precum sedentarismul, consumarea preparatelor bogate în calorii și lipsa de control a greutății", spun specialiștii.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 06 Noiembrie 2013
Stire din Sănătate : Cum prevenim complicațiile diabetului
Marţi, 10 Septembrie 2013
Stire din Sănătate : Ce ravagii face diabetul netratat
Sâmbătă, 02 Noiembrie 2013
Stire din Cetățenești : Simptomele diabetului
Pagina a fost generata in 0.6467 secunde