Cum putem încetini apariția ridurilor

906
Cum putem încetini apariția ridurilor - riduri-1330964224.jpg

Articole de la același autor

Odată cu trecerea timpului, apariția ridurilor este inevitabilă, însă există câteva metode simple care ajută la încetinirea acestui proces. Pentru acest lucru ar trebui evitată expunerea pielii la razele puternice ale soarelui, fumatul sau alimentația nepotrivită.

O problemă cu care fiecare dintre noi ajunge să se confrunte la un moment dat în viață este apariția ridurilor. Chiar dacă nu putem rămâne veșnic tineri, putem face, totuși, ca ridurile să apară mai târziu.

De ce apar ridurile?

Procesul de îmbătrânire repre-zintă principalul factor al apariției ridurilor. Și asta deoarece odată cu înaintarea în vârstă, celulele se divid mai lent, iar stratul intern, denumit derm, se subțiază. Prin urmare, pielea își pierde elasticitatea, nu mai poate să își păstreze hidratarea și se vindecă mai greu.

Totodată, contracția mușchilor faciali contribuie la apariția ridurilor dintre sprâncene, cunoscute și ca riduri de încruntare, dar și a ridurilor care pleacă de la colțul ochilor, denumite și "laba gâștei". Acest lucru înseamnă că de fiecare dată când râdem, ne încruntăm, privim cu coada ochiului sau avem alte expresii faciale obișnuite, grăbim accentuarea acestor riduri.

Ferește-te de expunerea prelungită la soare

Printre cele mai frecvente cauze care duc la îmbătrânirea prematură a pielii și la apariția ridurilor se numără expunerea excesivă la soare. Efectele razelor ultraviolete asupra pielii tale se pot observa, însă, destul de târziu, când consecințele sunt, de obicei, iremediabile.

Cel mai bine ar fi să te ferești din timp cât poți de mult de razele nocive ale soarelui și să folosești o cremă cu factor ridicat de protecție, mai ales în timpul verii, când soarele este mult mai puternic.

Renunță la țigări și la nopțile albe

Specialiștii recomandă renunțarea definitivă la fumat celor care vor să aibă o piele sănătoasă și tânără pentru mai mult timp. Fumul de țigară conține, printre multe alte elemente nocive, o enzimă care afectează în mod direct fibrele de colagen și elastan, responsabile pentru elasticitatea pielii. Cercetătorii au observat că fumatul determină o scădere accentuată a producerii de colagen, ceea ce determină apariția ridurilor.

Totodată, una din condițiile esențiale pentru a avea grijă atât de sănătate cât și de frumusețe, este odihna. Lipsa orelor suficiente de somn, o viață dezorganizată și stresul de zi cu zi suprasolicită organismul și determină mușchii faciali să se contracte mai mult decât ar trebui în mod normal.

Ce trebuie să mănânci pentru a menține pielea tânără

Pentru un ten sănătos, din alimentația zilnică nu trebuie să lipsească fructele și legumele, bogate în antioxidanți care împiedică distrugerea structurii celulare. Dieta ta ar trebui să conțină alimente care au în compoziție vitamina A, precum lactatele, roșiile, castraveții, caisele, citricele sau morcovii, vitamina C care se găsește în țelină, dovlecei, struguri, căpșuni, miere, cireșe și vișine, sau vitaminele B1 și B2 din lactate, avocado, pepene, piersici, banane sau mango.

Totodată, hidratarea pielii este extrem de importantă, așa că este indicat consumul a cel puțin doi litri de apă pe zi.

Metode naturale de a reduce ridurile

Cremele antirid sau procedurile medicale împotriva ridurilor pot fi destul de costisitoare și nu sunt accesibile oricui. De aceea, dacă nu dispui de fondurile necesare, poți apela cu succes și la câteva remedii naturale. De exemplu, albușul de ou amestecat și întins pe piele va introduce în epidermă o cantitate mare de colagen natural, vitaminele B și E, care sunt responsabile de întinerirea pielii. Totodată, poți aplica puțin ulei extravirgin de măsline pe ten seara și să clătești fața cu apă caldă abia dimineață. În plus, când hidratezi pielea cu ulei de măsline, îți poți masa întreaga față cu vârfurile degetelor pentru a activa circulația sanguină de la nivelul pielii.

Aciditatea din sucul de lămâie este eficientă în reducerea prezenței liniilor fine de pe piele. Dacă în timpul tratamentului cu suc de lămâie vei întâmpina senzația de mâncărime sau o ușoară usturime, trebuie să clătești bine pielea și să aplici apoi uleiul de măsline.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 14 Februarie 2012
Stire din Sănătate : Cum scăpăm de durerea în gât
Pagina a fost generata in 0.4932 secunde