Medicul de gardă

"N-am făcut o tragedie de la niște viermișori!"

938
"Vă spun sincer, niciodată nu m-am alarmat când copilul a avut viermișori, e o chestie care apare de când lumea la toți copiii, n-am făcut o tragedie de la niște viermișori. De când l-am dat la grădiniță, însă, copilul meu a slăbit, iar după analize l-au găsit cu ascaridioză. Doctorița mi-a imputat că nu am destulă grijă de copil. Rugăminte: cum apare și cum se vindecă boala asta? Vă mulțumesc mult!" - M. Lena.

v v v

Într-adevăr, doamnă Lena, infecțiile parazitare sunt unele dintre cele mai frecvente patologii din practica medicală, după cum ne-a explicat dr. Anca Sima, din cadrul Homeomed Constanța. Dovadă că, potrivit estimărilor, un sfert din populația globului suferă de o formă sau alta de parazitoză intestinală, frecvența fiind mai mare la copii decât la adulți: "Contaminarea se face pe cale fecal orală, copiii din colectivități fiind cei mai expuși din cauza lipsei de igienă, a modului de a se juca, a consumării alimentelor fără o spălare prealabilă (legume și fructe) sau insuficient tratate termic (peștele, carnea)".

Ascaridioza, cea mai răspândită

Referitor la ascaridioză, aceasta este cea mai răspândită infestare intestinală din lume, peste un miliard de oameni fiind afectați. Referitor la punerea diagnosticului de infecție parazitară, aceasta se face atât pe baza vizualizării directe a oxiurilor la nivelul orificiului anal și a zonei perianale, a limbricului eliminat prin scaun și, mai rar, prin vomă, dar și prin examene speciale, precum: cel coproparazitologic, dar și o serie de teste speciale.

Tratament. La recomandarea me-dicului, se pot folosi substanțe anti-parazitare. Aveți mare grijă, întrucât este extrem de importantă tratarea tuturor persoanelor cu care s-a venit în contact. Dintre remediile naturiste, se indică semințele de dovleac crude (pe stomacul gol), usturoiul, ceapa, prazul, plantele aromatice (busuioc, oregano, rozmarin, pătrun-jel, cimbrul), dar și ceaiul de secară.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.8078 secunde