Cum să avem un abdomen plat

1415
Cum să avem un abdomen plat - b98ee86215125aa5b01966e7891a4cf7.jpg
Se apropie vara. În curând va trebui să trecem de la hainele groase la cele subțirele. Micile imperfecțiuni ale siluetei nu vor mai putea fi ascunse, așa că e bine să începem deja să le retușăm. Primul care trebuie "sculptat" este abdo-menul. Ușor de spus, greu de făcut. Însă dacă urmăm câteva reguli simple, s-ar putea să fim chiar și noi surprinși de efect.
Pe lângă faptul că este inestetică, surplusul de grăsime de pe burtă crește și riscul de boli cardiace, inflamatorii, diabet, rezistență la insulină și nivel mare de colesterol. Putem începe misiunea "abdomen plat" prin reorganizarea alimentației. Până să ajungem la hrană, apa este extrem de importantă. Cu cât bem mai multă apă, cu atât crește capacitatea organismului de a favoriza scăderea în greutate.

Lactatele și fasolea
fac minuni
Din alimentația noastră zilnică nu trebuie să lipsească lactatele. Degresate, evident. Conform cercetătorilor, persoanele care con-sumă în mod frecvent lactate pot pierde cu până la 70% mai multe grăsimi decât cele care nu con-sumă. De asemenea, unul dintre alimentele minune este fasolea. Ea reprezintă o excelentă sursă de fibre, care ajută la eliminarea toxinelor din organism, dar și o sursă importantă de proteine și fier. Cea mai sănătoasă este fasolea roșie. În general, fasolea de orice tip poate reprezenta un înlocuitor excelent al cărnii.

Morcovii ard grăsimile
Banalele mere, verzi, roșii, indiferent de culoare, ne pot ajuta și ele să subțiem stratul de grăsime de pe abdomen. Studiile arată că pectina, conținută în mere, limitează cantitatea de grăsime care poate fi absorbită de celule. Morcovii și vitamina A conținută de ei cresc rata metabolismului și grăbesc arderile.
Vedetele dimineților noastre trebuie să fie, în mod obligatoriu, cerealele integrale. Ovăzul, de exemplu, este o alegere excelentă. Conține mulți nutrienți buni și fibre indispensabile dietei zilnice. Consumați numai pâine integrală, orez brun și nu evitați pastele integrale. Gătite cu legume, sunt foarte sănătoase și nu îngrașă.
Dacă vă place carnea, alegeți de pui sau, și mai bine, de pește. Aceasta îi furnizează corpului și acizi grași Omega 3, și proteine slabe, esențiale pentru a crește capacitatea corpului de a arde grăsimile și a construi mușchi.

Exercițiile cardio, cele mai indicate
Evident, alimentația corectă trebuie combinată cu exerciții fizice. Ele modelează muscula-tura, dar nu reduc țesutul adipos. În mod surprinzător, cel mai bun exercițiu pentru o burtică plată nu sunt tradiționalele abdomene, ci cele cardio. Adică e suficient să ne țină bine picioarele și să facem plimbări în ritm alert sau să alergăm. Organismul nu poate elimina grăsimea doar dintr-o anumită zonă. Deci, dacă insistăm cu exerciții fizice pentru abdominali, fără a exersa și restul corpului, pentru a reduce grăsimea totală, nu o să vedem niciodată rezultatele la care ne așteptăm.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6538 secunde