Cum să combatem depresia cu remedii naturiste

660
Cum să combatem depresia cu remedii naturiste - depresie-1332791797.jpg
Chiar dacă cei mai mulți oameni se simt din când în când abătuți, asta nu înseamnă că suferă de depresie. Este important de știut că adevărata depresie se manifestă prin tristețe persistentă, pesimism, sentimente de anxietate și de deznădejde. Sentimentele de depresie profundă pot apărea în urma unei pierderi semnificative, eșecul unei căsătorii, doliu, sau un eșec profesional.
Printre simptomele unei depresii grave care necesită îngrijiri specializate se numără incapacitatea de a munci, dezinteres față de activități odinioară agreabile, dificultate de a comunica cu persoanele apropiate, lipsă de interes pentru sex, insomnii, senzație de frig, iritabilitate, poftă de mâncare redusă sau lipsa de memorie și dificultăți de concentrare.
Puteți aplica diverse strategii prin care să reduceți la minim stresul din viața de zi cu zi. Expunerea la lumină puternică poate atenua depresia, așa că sunt recomandate ieșirile în aer liber pentru aproximativ jumătate de oră la mijlocul zilei. Puteți combate depresiile și cu ajutorul sunătoarei, planta cea mai cunoscută ca remediu împotriva depresiilor ușoare până la moderate. Specialiștii mai recomandă și aromaterapia, o baie caldă cu câteva picături de ulei de levănțică, mușețel sau trandafir sau un masaj aromaterapeutic. Totodată, orzul sălbatic este indicat pentru persoanele care au un pesimism profund iar pentru a alunga depresia apărută fără vreun motiv anume este recomandat muștarul.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.9094 secunde