Iubirea și vegetarianismul, catalogate drept tulburări psihice

505
Iubirea și vegetarianismul, catalogate drept tulburări psihice - vegetariann-1332791813.jpg
Organizația Mondială a Sănătății a publicat o listă extinsă cu tulburări și afecțiuni psihice care ar trebui tratate de către medicul psihiatru și a inclus la categoria afecțiuni dieta cu alimente crude și vegetarianismul. În urmă cu un an, pe lista afecțiunilor care pot fi vindecate pe care medicală, OMS a inclus și iubirea, dar a eliminat homosexualitatea.
Printre argumentele care i-au convins pe reprezentanții OMS să ia decizia de a clasifica dieta cu alimente crude ca afecțiune a fost cazul unei familii din orașul Malaga din Spania. Părinții și copiii nu mâncau altceva decât alimente netratate termic, iar micuții au ajuns în cele din urmă în stare de comă. În plus, copiii au putut fi salvați abia după ce vecinii au chemat salvarea. Părinții au fost trimiși de autorități la tratament obligatoriu într-o clinică psihiatrică și le-a fost interzis să-și mai vadă copiii.
În schimb, Asociația americană a nutriționiștilor nu susține poziția radicală a Organizației Mondiale a Sănătății cu privire la vegetarianism. Reprezentanții asociației sunt de părere că, în condițiile unui regim alimentar bine echilibrat, hrana vegetariană poate aduce beneficii pentru sănătate și asigură organismul cu toate elementele necesare.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.4958 secunde