Cum să prevenim gripa

243
Cum să prevenim gripa - raceala-1360626212.jpg
Prevenirea infecțiilor respiratorii și a îmbolnăvirilor în general nu se face într-o zi sau într-o săptămână. Prevenirea îmbolnăvirilor este un proces care ar trebui să devină un stil de viață.

Infecțiile respiratorii (cu transmitere respiratorie, aeriană) sunt mai frecvente în sezonul rece, la variațiile frecvente și bruște de temperatură. Grupele de vârste mai vulnerabile sunt grupele extreme, copiii și vârstnicii, fără să însemne că grupele de vârstă intermediară sunt excluse.

Medicii ne recomandă să păstrăm regulile de igienă, să ne îmbrăcăm gros, dar și să mâncăm multe fructe și legume. "Purtați îmbrăcăminte și încălțăminte adecvată sezonului, acoperiți bine capul, mâinile, picioarele și zona gâtului, beți ceaiuri călduțe, din plante, introduceți în alimentație produsele stupului, însă nu uitați că mierea este interzisă copiilor de până la un an, faceți mișcare adecvată vârstei, antrenamentului și stării dvs. de sănătate, îmbogățiți-vă alimentația cu legume crude și fructe (cinci porții pe zi), vaccinați-vă, după controlul la medicul de familie (vaccinarea se face înainte ca boala să apară)", ne sfătuiește dr. Loti Popescu, coordonator pentru Promovarea Sănătății din cadrul Direcției Județene de Sănătate Publică din Constanța. 

În cazul în care ați contactat deja gripa, izolarea este cea mai bună soluție, alături de tratamentul prescris de medicul de familie. "Dacă nu sunt complicații este recomandat repausul, evitarea contactelor, pentru a preveni răspândirea bolii, să luați medicamente simptomatice și să consumați multe ceaiuri călduțe", mai spune dr. Loti Popescu.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Luni, 11 Februarie 2013
Stire din Sănătate : UE are grijă de auzul nostru
Pagina a fost generata in 1.3922 secunde