Cum scăpăm de indigestie

445

Articole de la același autor

Zilele de sărbătoare sunt umbrite, adesea, de problemele de sănătate cauzate de excesele alimentare. Foarte mulți constănțeni au ajuns, după masa de Paște, la Urgența Spitalului Județean Constanța, din cauza indigestiei.
Cunoscută și ca dispepsie, afecțiunea este caracterizată de o stare de disconfort, de arsură în partea superioară a abdomenului, însoțită de balonare, greață și chiar vomă. Apare în urma meselor copioase, a consumului de mâncăruri grase și foarte condimentate.
Medicul vă va recomanda medicamente antiacide, pentru a reduce simptomele. Este esențial ca, după indigestie, să fiți atenți la regimul alimentar. Consumați, câteva zile, fructe și legume fierte, supe slabe de pui și ceaiuri (de sunătoare, de lămâie) etc.
Indigestia poate fi un simptom pentru alte afecțiuni ale sistemului digestiv, mult mai grave, precum refluxul gastro-esofagian, ulcerul, cancerul, pancreatita cronică etc.
De aceea, dacă simptomele persistă câteva zile, nu mai aveți poftă de mâncare și pierdeți în greutate, se impune să vă prezentați de urgență la medic.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.6246 secunde