Remedii la îndemână pentru a trata gastrita

1127
Remedii la îndemână pentru a trata gastrita - bb22bc843a179e9032f507daa9331113.jpg

Articole de la același autor

Foarte des se întâmplă să auziți pe cineva că are arsuri la stomac (în partea superioară a abdomenului), că are o senzație persistentă de greață sau vărsături. Acestea sunt simptomele gastritei, afecțiune frecvent întâlnită, care, dacă nu este tratată din timp, poate duce la complicații grave.
Gastrita este o inflamație a mucoasei gastrice și duce la apariția unor leziuni. Acestea pot fie să se cicatrizeze, fie să se cronicizeze și să ducă la perforarea mucoasei și la hemoragii. De aceea, medicii interniști vă sfătuiesc să nu exagerați cu alimentația și alcoolul, să fiți atenți la simptome și să luați măsuri din timp.
Simptomele gastritei sunt: dureri în partea superioară a abdomenului, accentuate după mesele copioase, după consumul de alcool, cafea, mâncăruri grele și prăjeli.
Pe lângă tratamentul medica-mentos, pe care îl va stabili medicul gastro-enterolog sau internist, trebuie acordată o deosebită atenție și alimentației. De ajutor pot fi și câteva ceaiuri sau preparate naturiste.

Aloe vera și ulei de măsline
De exemplu, remediul pe bază de aloe vera și ulei de măsline - un pahar de suc de aloe, amestecat cu jumătate de pahar de miere de albine poli-floră și cu tot atât ulei de măsline. Preparatul îl puneți într-o sti-clă închisă la culoare, pe care o astupați bine. Puneți apoi sticla într-un vas cu apă, care fierbe încet, timp de trei ore. După ce se răcește, puneți sticla la rece. Luați din acest remediu naturist câte trei lingurițe pe zi, înaintea meselor principale, pentru cel puțin o lună.

Coada șoricelului
Pentru bolnavii cu gastrită cronică și început de ulcer, este recomandat decoctul din flori de coada-șoricelului. Preparați ceaiul dintr-o linguriță de flori uscate, puse într-o cană cu apă clocotită; lăsați să fiarbă timp de zece minute, apoi strecurați. Beți câte o jumătate de cană, de trei ori pe zi, timp de 30 de zile.

Terci de mălai
Persoanele care au probleme cu aciditatea pot consuma un terci de mălai. Preparați, dintr-o lingură de mălai fin și 300 de ml de apă, terciul. Lăsați să fiarbă un minut, apoi adăugați și o lingură de miere. Acest aliment trebuie consumat dimineață, pe stomacul gol. Veți observa efectele - calmarea stomacului - după aproximativ zece zile.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.6829 secunde