Concurs Investigații medicale obligatorii pentru inimă

558

Articole de la același autor

Până de curând, bolile car-diovasculare erau asociate cu înaintarea în vârstă. În ultima perioadă însă, tot mai mulți tineri au fost diagnosticați cu afecțiuni ale inimii. De vină sunt, spun medicii cardiologi, viața alertă, lipsa odihnei și alimentația nesănătoasă.
Pentru a afla din timp dacă sunteți bolnavi și mai ales pentru a lua măsurile care se impun, cardiologii vă sfătuiesc să apelați la investigațiile medicale. Vă prezentăm, în rândurile următoare, analizele prin care puteți afla starea de sănătate a inimii:
l Măsurarea tensiunii arteriale - tensiunea arterială variază pe parcursul unei zile, în funcție de efortul depus, de stările de neliniște, de consumul de cafea și tutun. De aceea, este bine să vă luați tensiunea de mai multe ori pe zi și să notați valorile. Înainte de măsurătoare, nu consumați alcool, nu beți cafea și nu fumați. De asemenea, odihniți-vă cel puțin 15 minute înainte.
l Electrocardiograma (EKG) - este înregistrarea grafică a variațiilor de potențial electric, ce se formează la suprafața corpului, prin activitatea inimii. Cu ajutorul EKG-ului se pot determina tulburările de ritm cardiac, semnele ischemiei cardiace, semnele leziunilor cardiace.
l Ecografia cardiacă - este metoda cea mai frecvent utilizată de investigare a inimii, datorită costurilor reduse, comparativ cu alte metode imagistice. Cu această investigație, bolile pot fi depistate înainte de apariția simptomelor.
l Angiografia - aceasta este o radiografie ce se face după introducerea în vasele de sânge sau într-o cavitate a inimii, a unei substanțe de contrast radioopace, pe bază de iod. Angiografia este recomandată pentru a determina problemele vaselor de sânge, precum cheaguri de sânge, depuneri de grăsime, îngustări ale vaselor.
l Testul de efort (EKG-ul de efort) - acest test este indicat atunci când la EKG nu apare nicio modificare, deși pacientul acuză dureri. În urma testului, se poate depista dacă la inimă ajunge suficient sânge.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.5677 secunde