Cum te pregătești de o ecografie abdominală

450
Cum te pregătești de o ecografie abdominală - ecografie-1441381841.jpg

Articole de la același autor

Ecografia abdominală este indicată la orice pacient cu o durere localizată sau difuză, în măririle de volum ale abdomenului, traumatisme abdominale.

Medicii din cadrul Clinicii MEDSTAR 2000 ne recomandă însă să urmăm câțiva pași pentru a ne pregăti corect în vederea efectuării unei ecografii abdominale. Astfel, este bine să nu mâncăm cu cel puțin șase ore înainte de consult, să consumăm cel puțin un litru de lichide necarbogazoase și să nu urinăm decât după examinare, mai ales în cazul ecografiei de pelvis. La diabetici, se recomandă o dietă lichidă. Pentru investigarea vezicii biliare este necesară tot o dietă totală pentru o diagnosticare exactă.

La examinarea pelvisului, pacientul trebuie să consume 5 - 6 pahare de lichide, cu aproximativ o oră înainte de examinare, astfel încât vezica urinară să fie plină. Astfel, vizualizarea uterului și a ovarelor este corectă, iar eventualele chisturi de dimensiuni mici sau o sarcină mică sunt mai ușor de depistat.

Examenul ecografic nu are contraindicații și este recomandabil să se facă de cel puțin o dată sau de două ori pe an. La Centrul Medical MEDSTAR, puteți face o ecografie abdominală gratuită sau o consultație de medicină internă/nefrologie, gratuită.

Pentru informații și programări, puteți apela numerele de telefon 0241.638.251 sau 072-MEDSTAR. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.538 secunde