Cum tratăm alergiile?

6375
3

Articole de la același autor

În cazul în care medicul a pus diagnosticul de alergodermie trebuie să țineți un regim alimentar strict, adică să eliminați din alimentație tot ceea ce-ar fi putut produce alergia: laptele și produsele lactate, carnea, ouăle. Timp de câteva zile se vor consuma doar fructe și legume. În cazul în care alergia este medicamentoasă, trebuie să schimbăm produsul prescris.

De asemenea, regimul alimentar trebuie să fie combinat cu antihistaminice și cu un produs cortizonic. Puteți consulta un medic alergolog și să faceți investigații biochimice pentru a depista la ce substanțe sunteți alergici.
Termenul "alergie" definește o reacție anormală a sistemului imun la o substanță care în mod obișnuit nu este agresivă. Alergia se prezintă într-o multitudine de forme și poate varia ca severitate de la o simplă indispoziție, la potențial fatală. Specialiștii spun că majoritatea alergiilor se vindecă, însă nimeni nu poate afirma cu certitudine că nu vor reapărea.
Alergia apare atunci când sistemul imun al unei persoane nu mai poate recunoaște corect o anumită substanță ca nefiind dăunătoare, eliberând o substanță chimică numita histamină cu scopul de a se apăra împotriva acesteia ca și cum ea ar fi agresivă. Majoritatea reacțiilor alergice nu sunt periculoase; totuși, în unele cazuri pot apare probleme severe, cum ar fi incapacitatea de a respira sau scăderea dramatică a tensiunii arteriale, ambele fiind manifestări potențial fatale.

Alergii cutanate
Dermatita de contact este produsă de expunerea directă la un anumit alergen. Dermatita atopică nu are o cauză cunoscută, dar este în general ereditară.

Alergiile respiratorii
Există persoane care suferă de rinită alergică. Simptomatologia tipică a acestui tip de alergie constă în prurit ocular și nazal, congestie nazală, tuse și strănut. Aceasta apare în mod specific ca urmare a expunerii la polen.
Astmul este una dintre cele mai frecvente alergii respiratorii, iar crizele de astm pot fi declanșate de diverse tipuri de alergeni. Dintre aceștia, cel mai frecvent implicați sunt polenul, praful și părul animalelor de casă.

Alergiile alimentare
Aproximativ 70% dintre persoanele care prezintă alergii alimentare au vârsta mai mică de 30 de ani. Uneori este dificil de determinat agentul care a cauzat o astfel de reacție deoarece aceasta poate fi întârziată, sau poate fi provocată de conservanți alimentari sau chiar de anumite obiceiuri legate de alimentație. Totuși, se apreciază că aproximativ 90% din alergiile alimentare sunt determinate de proteine din laptele de vacă, albușul de ou, alune, grâu și soia. Alte alimente mai frecvent implicate în etiologia alergiilor alimentare sunt: crustaceele, boabele de porumb și guma arabică (un aditiv întâlnit în alimentele prelucrate).

Alergiile medicamentoase
Aproape toate medicamentele pot determina reacții alergice. Alergenii medicamentoși întâlniți cel mai frecvent sunt reprezentați de: peniciline, barbiturice, anticonvulsivante, insulină, anestezice locale, substanțe de contrast utilizate în diverse tipuri de radiografii, aspirină.

Alergiile la înțepături de insecte
Veninul inoculat prin înțepăturile de albine, viespi, furnici, păienjeni determină frecvent reacții alergice. Unele studii au arătat că persoanele care prezintă alte tipuri de alergii (alimentare, medicamentoase sau res-piratorii) sunt mai susceptibile la a face reacții alergice consecutiv înțepăturilor provocate de insecte.

Tratament
Principalele medicamente utilizate pentru tratarea alergiilor sunt cele din clasa antihistaminicelor, care vor contracara reacțiile declanșate de histamina eliberată în organism la contactul cu alergenul. Corticoterapia poate fi folosită în cazul reacțiilor alergice severe. Imunoterapia (sau desensibilizarea la alergenul respectiv) constă în introducerea repetată de mici cantități din alergenul respectiv, cu scopul de a ajuta organismul să învețe cum să se apere împotriva acestuia. Cea mai bună metodă terapeutică este însă prevenirea contactului cu alergeni cum sunt cei alimentari, medicamentoși, sau cei inoculați prin înțepătura de insecte.

Comentează știrea

KEKaHfIzipCrVWEyjZ
25 ianuarie 2014
BgCdQhrHmSrMvyi

4rxoLw hrgcgtarxang, [url=http://xdcyardprxpp.com/]xdcyardprxpp[/url], [link=http://borlcznvyjvz.com/]borlcznvyjvz[/link], http://mqgepnzeyxuf.com/

utmnwhjyoal
30 mai 2014
OwwWQXNAlOFeGfeF

JArV8e ctnbyamzuyvw, [url=http://ypnxpbahjmvz.com/]ypnxpbahjmvz[/url], [link=http://qafhqmkpxbnf.com/]qafhqmkpxbnf[/link], http://rfikkcrehigc.com/

YYMthYozmDGIphIXj
28 august 2014
PIDVhlUz

sBznY9 hznboxhevjuc, [url=http://basvwkvdtvbq.com/]basvwkvdtvbq[/url], [link=http://mmmuxeamxmtg.com/]mmmuxeamxmtg[/link], http://zoydtmeczxzu.com/

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.0407 secunde