Cum vă puteți feri de toxiinfecțiile de vară

288
Cum vă puteți feri de toxiinfecțiile de vară - femeiesandvisshutterst-1343595211.jpg
Zilele de caniculă reprezintă cea mai propice perioadă pentru dezvoltarea toxiinfecțiilor alimentare. Și asta deoarece temperaturile foarte ridicate favorizează multiplicarea germenilor și infecțiile. Mâncarea nu este depozitată corespunzător, este lăsată să stea în căldură și se alterează mult mai rapid decât în altă perioadă a anului. Cu toate acestea, unele alimente se contaminează mai ușor, aflăm de la dr. Loti Popescu, de la Direcția de Sănătate Publică Județeană Constanța.
"Toxiinfecțiile alimentare sunt cauzate de diferite specii bacteriene, precum Salmonella, Shigella, Clostridium, stafilococ sau enterococ. Alimentele cel mai frecvent contaminate cu astfel de bacterii sunt carnea și produsele din carne, conservele, peștele, laptele și produsele lactate precum frișca, smântâna, brânza sau iaurtul, dar și ouăle, mai ales cele de rață și cele depozitate incorect", informează dr. Loti Popescu.
Totodată, mai pot fi afectate și preparatele culinare din alimente contaminate, cum ar fi prăjiturile, înghețata, crema, maioneza sau piureurile.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 06 Iunie 2012
Stire din Cetățenești : Pot să-mi tund câinele?
Pagina a fost generata in 0.4165 secunde