Reguli de respectat pentru a ține la distanță bolile de vară

439
Reguli de respectat pentru a ține  la distanță bolile de vară - summervacationsforgirls1366x768-1340793133.jpg
Pentru a preveni îmbolnăvirile specifice acestei perioade a anului, medicii de la Direcția de Sănătate Publică Județeană Constanța recomandă respectarea cu strictețe a normelor de igienă personală și colectivă. Astfel, specialiștii îi sfătuiesc pe turiști și pe constănțeni să bea apă numai din surse autorizate, în cazuri extreme să fiarbă apa înainte de consum, să fie atenți la calitatea apei din fântâni și să nu meargă la scăldat în locuri neamenajate precum lacuri, bălți sau canale.

Igiena personală este esențială pentru a preveni afecțiunile anotimpului cald, așa că ar fi indicat să vă spălați pe mâini cu apă și săpun când ajungeți acasă, înainte și după folosirea toaletei sau după ce ați atins diferite animale. "Spălați-vă pe mâini ori de câte ori este nevoie. Microbii vehiculați de mâinile nespălate reprezintă o sursă de îmbolnăviri grave. De asemenea, spălați bine legumele și fructele, chiar și pepenii verzi sau galbeni, sub un jet puternic de apă", a anunțat dr. Loti Popescu, de la Biroul pentru Promovarea Sănătății și Educație pentru Sănătate din cadrul DSPJ Constanța. Gunoiul trebuie depozitat în spații special amenajate în acest sens, iar mâncarea cu aspect suspect ar trebui evitată.

Mai mult, dr. Popescu îi sfătuiește pe constănțeni să își doteze locuințele cu plase pentru țânțari și să se ferească de locurile în care există astfel de insecte. "Purtați îmbrăcăminte adecvată care să acopere mâinile și picioarele. Totodată, hainele trebuie să fie din țesături care absorb transpirația și să aibă culori deschise", a afirmat medicul. În orice caz, dacă pe timpul verii apar dureri de cap, febră, vărsături sau diaree, specialiștii DSPJ ne recomandă să ne prezentăm de urgență la medicul de familie sau la Serviciul de Urgență și să evităm automedicația.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 06 Iunie 2012
Stire din Cetățenești : Pot să-mi tund câinele?
Pagina a fost generata in 0.6964 secunde