"Dăruiește aripi" prematurilor născuți la Constanța

155

Articole de la același autor

25% din nașterile constănțene sunt reprezentate de copii prematuri, iar 10% - nașteri cu risc. Pentru a salva acești nou-născuți, medicii au nevoie de aparatură performantă și de condiții medicale optime. În acest sens, Asociația "Dăruiește Aripi", prin cel mai recent proiect al său - "Dăruiește aripi" - își dorește reabilitarea și modernizarea acestei secții.

"În timp ce mulți părinți sunt entuzias-mați să numere zâmbetele și progresele copiilor lor, părinții prematurilor numără respirațiile bebelușilor lor și au inima strânsă cât timp ei se află în pericol. De cele mai multe ori, rămân internați în spital până la termenul normal al nașterii sau chiar mai mult, atunci când apar complicații.

Ce e de făcut? Reabilitarea, recompartimentarea și reamenajarea spațiului existent din cadrul secției de Pediatrie a SCUJ Constanța, ce va fi transformat într-o secție de terapie intensivă neo-natală după standardele internaționale și a unui compartiment corespunzător de îngrijire și supraveghere a prema-turilor. Dotarea secției cu echipamente medicale specifice îngrijirii performante a nou-născuților și perfecționarea personalului medical (medici, asistente medicale), în cadrul secției de Terapie Intensivă nou-născuți a Spitalului de copii «Marie Curie» din București.

Mai mult decât atât, facem un nou apel către constănțeni, pentru a redirecționa 2% din impozit pentru susținerea acestui proiect. Se pot completa formularele direct în cadrul Ambulatoriului Spitalului Județean Constanța, la Centrul Medical Focus", a precizat Alina Vasea, președintele Asociației "Dăruiește Aripi".

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 20 Septembrie 2014
Stire din Cetățenești : Când se declară  nașterea la Starea Civilă
Pagina a fost generata in 3.0232 secunde