De câte consultații pot beneficia bolnavii externați din spital

135
De câte consultații pot beneficia bolnavii externați din spital - decateconsultatii-1407431709.jpg
Numărul consultațiilor de care pot beneficia bolnavii cronici este stabilit de medicul specialist, susțin reprezentanții Casei Județene de Asigurări de Sănătate Constanța. Astfel, deși legea le permite doar două consultații în luna în care au fost internați într-o unitate sanitară, asigurații se pot prezenta la medicul de familie sau de ambulatoriu, dacă afecțiunea se acutizează.

"Facem precizarea că și vechile norme de aplicare ale Contractului-cadru prevedeau o consultație pe lună sau pe trimestru în cazul pacienților cu afecțiuni cronice, în funcție de decizia medicului specialist. De asemenea, atât vechile norme, cât și noile norme de aplicare ale Contractului - cadru prevăd că asiguraților cu diagnostic deja confirmat, la externarea din spital, li se mai pot acorda maxim două consultații în ambulatoriu în cadrul aceleiași luni în care au fost internați în spital.

În cazul în care afecțiunea se acutizează, pacientul se poate prezenta la medicul din ambulatoriul de specialitate, la recomandarea medicului de familie, chiar dacă a beneficiat de o consultație în acea lună ca pacient cronic cu schema terapeutică bine stabilită", susțin reprezentanții CJAS Con-stanța. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3713 secunde