Ce este testul pentru intoleranța alimentară și unde poate fi efectuat

552
Ce este testul pentru intoleranța alimentară și unde poate fi efectuat - ceestetestulpentruintoleranta-1407431776.jpg

Articole de la același autor

Reprezentată de balonări, dureri abdominale, dureri de cap, astenie, diaree sau constipație, intoleranța alimentară este reacția de răspuns a organismului la un aliment incomplet digerat, pe care îl reperează ca fiind toxic. Pentru a diagnostica corect această reacție, constănțenii pot recurge la un test medical care este cunoscut sub denumirea de Lactofan. Acesta poate fi efectuat în cadrul Centrului Medical IOWEMED Constanța, sub atenta supraveghere a specia-liștilor.

"Diagnosticarea intoleranțelor și a sindromului de malabsorbție, maldigestie se poate efectua cu ajutorul testului Lactofan care măsoară hidrogenul expirat, analizându-se în acest fel tulburarea metabolică intestinală datorată suprainfecției bacteriene intestinale, generată de reziduurile alimentare nedigerate.

Procedura este non-invazivă, ușor de realizat și aduce o informație foarte importantă medicului terapeut care poate să diagnosticheze afecțiunile de mai sus, împreună cu examenul clinic și alte investigații ulterioare", explică dr. Ionica Ciortan, medic primar pediatrie, competență în alergologie pediatrică, director al Centrului Medical IOWEMED Constanța. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 05 Martie 2014
Stire din Sănătate : Surprizele primăverii de la Iowemed
Pagina a fost generata in 0.5873 secunde