Vrei un bronz perfect înainte de venirea verii? Iată cum să alegi solarul potrivit

434

Articole de la același autor

Cum până la vacanța de vară nu mai este mult, iar ieșirile la plajă sunt în planul oricui, rămâne de văzut dacă alegerea solarului înaintea expunerii la soare este o alegere sănătoasă. În acest sens, medicii susțin că solarul este o "procedură" extrem de nocivă și că, o piele expusă excesiv la ea, nu are decât de suferit. Pe de altă parte, în cadrul Centrului Hera Body de la Iowemed, există un solar medical care nu provoacă arsuri solare sau depigmentări ale pielii.


"Dacă mergi la solar, bronzul va dura mai mult" sau "nu te mai arde soarele atât de tare dacă faci câteva ședințe de solar înainte", sunt doar câteva dintre miturile pe care medicii le demontează atunci când vine vorba de solar. "Expunerea la raze ultraviolete din surse artificiale crește riscul de cancer de piele, iar utilizarea solarului pe termen lung face ca procesul de îmbătrânire a pielii să fie accentuat. 


Cât privește «solarul Fantasy», utilizat în centrul Hera Body, este o variantă medicală a solarului clasic, deosebindu-se de acesta printr-o metodă de bronzare naturală, ce folosește un sistem special de filtre care reduce riscul expunerii la razele ultraviolete, realizându-se o bronzare naturală. 


În plus, fiecare pacientă primește un diagnostic de solar, adică se stabilește tipul de ten și durata fiecărei expuneri fără ca pielea să fie agresată. Pachetele au discount-uri în funcție de numărul de ședințe și sunt foarte accesibile", a explicat Veronica Taraciuc, specialist Hera Body Care din cadrul Clinicii Iowemed.


Solarul, egal cu cancerul de piele?
Expunerea la radiațiile ultra-violete nu este interzisă, însă trebuie realizată controlat, indi-ferent că vorbim despre solar sau expunerea directă la soare. Pe de altă parte, numărul cancerelor de piele este în continuă creștere, iar persoanele care trec pe la solar mai des decât merg la plajă devin astfel pacienți ai cabinetelor de dermatologie. 


"Din păcate, nu mai vorbim doar despre arsuri solare, provocate de ex-punerea neprotejată la soare, ci de adevărate de-zastre la nivelul tegumentului. De altfel, efec-tele solarului sunt vizibile în timp, organismul acu-mulându-le pentru tot restul vieții. Deci, o piele «arămie» de la solarul clasic este văzută de către specialiști ca fiind o piele foarte uscată, lipsită de elasticitate, ridată, chiar arsă, care nu doar că nu mai este sănătoasă, ci care, în timp, nu va avea niciun aspect estetic plăcut", mai spune specialistul Iowemed. 


Creează dependență
Un alt pericol asociat cu frec-ventarea saloanelor de bronzat se referă la dezvoltarea unei așa-zise dependențe psihice de solar. Cu alte cuvinte, în ciuda informațiilor pe care le primesc despre riscul major de îmbolnăvire, persoanele obișnuite să se bronzeze artificial refuză să renunțe la acest obicei.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 05 Martie 2014
Stire din Sănătate : Surprizele primăverii de la Iowemed
Luni, 03 Februarie 2014
Stire din Cetățenești : Ce complicații dă hernia
Pagina a fost generata in 0.5336 secunde