Intoleranța alimentară nu este doar o indispoziție digestivă care trece de la sine, așa cum cred foarte multe persoane care suferă de această afecțiune. Specialiștii afirmă că intoleranța alimentară trebuie tratată, deoa ...
Balonarea, imposibilitatea de a slăbi sau starea de oboseală sunt doar câteva dintre simptomele intoleranței alimentare. Acestea pot genera afecțiuni dintre cele mai grave, precum astm bronșic, anxietate, depresie, boli ...
Există două modalități prin care putem descoperi ce tip de mâncare sau băutură ne face rău. Potrivit dr. Ciortan, intoleranțele alimentare pot fi depistate prin două teste diferite, ambele disponibile în cadrul centrului ...
Boala celiacă (enteropatia gluten-indusă) este o afecțiune autoimună care se manifestă la persoanele cu predispoziție genetică, ingestia de gluten producând alterarea mucoasei intestinale. Ce alimentație și ce regim de ...
Alergiile alimentare sunt unul dintre cele mai frecvente diagnostice ale momentului, spun medicii, iar obiectivul principal este ca pacienții să învețe cum să ocolească ceea ce le face rău și ce regim de viață să adopte. ...
Utilizând un protocol medical bine stabilit, medicina integrativă - una dintre cele mai moderne metode de evaluare a stării de sănătate - este acum la îndemâna constănțenilor. Cu ajutorul prevenției personalizate, fiecar ...
Laptele este un aliment sănătos, dar nu pentru oricine. Ceea ce pentru mulți reprezintă sursa ideală de calciu înseamnă pentru alții o cauză de îmbolnăvire. Salata Ruccola, devenită cunoscută și la noi prin intermediul r ...
Reprezentată de balonări, dureri abdominale, dureri de cap, astenie, diaree sau constipație, intoleranța alimentară este reacția de răspuns a organismului la un aliment incomplet digerat, pe care îl reperează ca fiind to ...
Dacă alergiile sunt boli cu reacții imediate, intoleranța alimentară este un răspuns al organismului la un aliment incomplet digerat, ceea ce face ca nu de puține ori, un bolnav să nu poată face singur diferența între c ...
Intoleranța alimentară este o reacție adversă a organismului, respectiv a intestinului față de anumite alimente care rămân într-o formă intermediară de digestie în reziduuri nedigerate, adică digestia este incompletă.&nb ...
Din ce în ce mai mulți oameni descoperă că au intoleranțe alimentare față de anumite produse. Spre deosebire de alergii, care au un efect imediat, intoleranțele se manifestă chiar și după câteva luni de la ingerarea alim ...
---- Publicitate ----
Cele mai accesate ştiri
Cuget Liber (https://cugetliber.ro/) folosește cookies pentru a imbunătăți experiența utilizatoriilor noștri. Află mai multe sau Sunt de acord