Cum recunoaștem intoleranța alimentară

350
2
Cum recunoaștem intoleranța alimentară - ionelaciortaniowemed5-1364134757.jpg
Intoleranța alimentară este o reacție adversă a organismului, respectiv a intestinului față de anumite alimente care rămân într-o formă intermediară de digestie în reziduuri nedigerate, adică digestia este incompletă. 

"Această problemă se traduce printr-o serie de manifestări, ca sindrom de colon iritabil și inflamații cronice intestinale. Este foarte important ca pacienții să recunoască intoleranțele alimentare și să știe că nu înseamnă același lucru cu alergiile. Astfel, se deosebește de alergii prin faptul că se manifestă prin erupții cutanate, diaree, balonări, dureri surde, constipații, stare de oboseală, cefalee, insomnie, anxietate, fenomene respiratorii sau fenomene neuro-degenerative. 

Pentru a depista intoleranțele, se efectuează testul bioelectronic, care presupune screeningul alimentar care ne sesizează ce alimente nu sunt tolerate de organism, adică de intestin, pentru a le elimina din dieta zilnică. 

Cele mai grave tipuri de intoleranțe sunt intoleranța la gluten și intoleranța la fructoză, însă este la fel de gravă și cea la aditivi și coloranți alimentari, pentru care pacienții trebuie să aibă o grijă deosebită, mai ales că ei sunt din ce în ce mai întâlniți în alimentele procesate în prezent. Tratamentul constă în oprirea alimentației care declanșează intoleranța, dar și un aport de enzime digestive naturale și detoxifiante de colon", explică dr. Ionica Ciortan, medic primar pediatrie, competență în alergologie pediatrică, director al Centrului Medical IOWEMED Constanța. 

Comentează știrea

Una
25 martie 2013
Zau?

"fenomene neuro-degenerative"? Asta e ca reclama aia cu "tre' sa consulti dictionarul"... Sa vorbim toti din rindea, vom lasa impresia ca e mai bine!

Una
25 martie 2013
Zau?

Cefalee inseamna durere de cap, nu-i asa?

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 15 Decembrie 2012
Stire din Sănătate : Terapia vacuum, benefică pentru sportivi
Pagina a fost generata in 0.2286 secunde