Cum recunoaștem intoleranța alimentară
Intoleranța alimentară este o reacție adversă a organismului, respectiv a intestinului față de anumite alimente care rămân într-o formă intermediară de digestie în reziduuri nedigerate, adică digestia este incompletă.
"Această problemă se traduce printr-o serie de manifestări, ca sindrom de colon iritabil și inflamații cronice intestinale. Este foarte important ca pacienții să recunoască intoleranțele alimentare și să știe că nu înseamnă același lucru cu alergiile. Astfel, se deosebește de alergii prin faptul că se manifestă prin erupții cutanate, diaree, balonări, dureri surde, constipații, stare de oboseală, cefalee, insomnie, anxietate, fenomene respiratorii sau fenomene neuro-degenerative.
Pentru a depista intoleranțele, se efectuează testul bioelectronic, care presupune screeningul alimentar care ne sesizează ce alimente nu sunt tolerate de organism, adică de intestin, pentru a le elimina din dieta zilnică.
Cele mai grave tipuri de intoleranțe sunt intoleranța la gluten și intoleranța la fructoză, însă este la fel de gravă și cea la aditivi și coloranți alimentari, pentru care pacienții trebuie să aibă o grijă deosebită, mai ales că ei sunt din ce în ce mai întâlniți în alimentele procesate în prezent. Tratamentul constă în oprirea alimentației care declanșează intoleranța, dar și un aport de enzime digestive naturale și detoxifiante de colon", explică dr. Ionica Ciortan, medic primar pediatrie, competență în alergologie pediatrică, director al Centrului Medical IOWEMED Constanța.
"Această problemă se traduce printr-o serie de manifestări, ca sindrom de colon iritabil și inflamații cronice intestinale. Este foarte important ca pacienții să recunoască intoleranțele alimentare și să știe că nu înseamnă același lucru cu alergiile. Astfel, se deosebește de alergii prin faptul că se manifestă prin erupții cutanate, diaree, balonări, dureri surde, constipații, stare de oboseală, cefalee, insomnie, anxietate, fenomene respiratorii sau fenomene neuro-degenerative.
Pentru a depista intoleranțele, se efectuează testul bioelectronic, care presupune screeningul alimentar care ne sesizează ce alimente nu sunt tolerate de organism, adică de intestin, pentru a le elimina din dieta zilnică.
Cele mai grave tipuri de intoleranțe sunt intoleranța la gluten și intoleranța la fructoză, însă este la fel de gravă și cea la aditivi și coloranți alimentari, pentru care pacienții trebuie să aibă o grijă deosebită, mai ales că ei sunt din ce în ce mai întâlniți în alimentele procesate în prezent. Tratamentul constă în oprirea alimentației care declanșează intoleranța, dar și un aport de enzime digestive naturale și detoxifiante de colon", explică dr. Ionica Ciortan, medic primar pediatrie, competență în alergologie pediatrică, director al Centrului Medical IOWEMED Constanța.
Articole pe aceeași temă
Marţi, 19 Martie 2013
Marţi, 15 Ianuarie 2013
Miercuri, 09 Ianuarie 2013
Vineri, 28 Decembrie 2012
Sâmbătă, 15 Decembrie 2012
Marţi, 31 Iulie 2012
Vineri, 06 Iulie 2012