Depresia, tratată la psiholog sau psihiatru?

333
1
Depresia, tratată la psiholog  sau psihiatru? - depresiatratate-1403277454.jpg

Articole de la același autor

Considerată o boală care poate avea efecte devastatoare asupra vieții pacientului, depresia poate produce dezechilibre majore vizavi de sănătatea mintală și poate aduce pacientul în stare de a renunța chiar la propria viață. De aceea, specialiștii susțin că pacientul trebuie să primească, în primul rând tratament medicamentos, care să trateze tulburările sistemului nervos, pentru ca apoi, pacientul să poată merge la terapia psihologică.

"Desigur că alegerea tratamen-tului este un pas extrem de important pentru a depăși un episod de depresie, însă nu trebuie exclusă terapia psihologică, cea care îl ajută pe pacient să înțeleagă problemele cu care se confruntă și să învețe să le gestioneze în așa fel încât să nu îi afecteze viața socială sau de familie.

Cei din jurul unei persoane cu depresie pot fi primii care să observe că acesta nu mai este ca înainte, fapt pentru care, aceștia ar trebui să îl susțină și să îl însoțească la un consult psihiatric sau la terapie.

În cazul în care starea persoanei devine gravă și există riscul unei tentative de suicid, cei din jurul acesteia trebuie să apeleze la serviciul de ambulanță", explică psihoterapeutul Cristina Gemănaru, coordonatorul Centrului Psihologic Marea Neagră. 

Comentează știrea

suzana
26 octombrie 2014
locuri de munca

Locuri de munca pentru toti! Oferta este deja un fenomen! Foarte multi oameni lucreaza cu noi! Asiguram contract legal! Au fost trimise deja primele castiguri! Avem dovada platilor! NU e MLM si NU e joc piramidal! Castigati 300 dolari lunar, lucrand ca operator online, 3 ore pe zi! Va expediem detalii, daca trimiteti textul "Info" la adresa de email:[email protected]

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5868 secunde