Deshidratarea cronică apare din cauza stilului de viaţă

295
Deshidratarea cronică apare din cauza stilului de viaţă - deshidratarea-1623952868.jpg

Articole de la același autor

Multe persoane suferă de deshidratare cronică, situaţie ce este definită ca fiind acea stare prin care se pierde, în mod excesiv, apa din organism, dar şi electroliţi şi mineralele vitale. Importanţa hidratării proprii a fost subliniată de nenumărate ori ca parte vitală a unui stil de viaţă sănătos. Din păcate, de multe ori, oamenii uită să consume apă în cantităţile recomandate de medici, iar acest lucru duce adesea la deshidratare. Când aceasta are loc pentru o perioadă prelungită de timp şi o persoană consumă mai puţine lichide hidratante în comparaţie cu cantitatea de apă pe care o pierde într-o zi, aceasta duce la deshidratare cronică.

Potrivit dr. Elisabeta Ştefan, un echilibru adecvat de apă, electroliţi şi minerale ajută corpul să funcţioneze corect şi atunci când consumul acestuia este deficitar, poate duce la probleme comune, dar persistente, cum ar fi crampe musculare, oboseală, ameţeli, ceaţă cerebrală. Acest lucru se manifestă sub formă de efort excesiv, diaree, gripă sau chiar pierderea cunoştinţei.

De asemenea, poate afecta negativ diferite funcţii, cum ar fi controlul temperaturii corpului, eliminarea deşeurilor prin rinichi, menţinerea unui metabolism sănătos şi reglarea tensiunii arteriale. Persoanele care sunt cele mai susceptibile la deshidratare cronică sunt cele care se luptă cu o boală precum diabetul, sportivii activi, copiii sau bătrânii.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3745 secunde