Recomandarea medicului - Sunteţi gravidă? Nu uitați să luați acid folic!

835
Recomandarea medicului - Sunteţi gravidă? Nu uitați să luați acid folic! - acidfolic-1623952830.jpg

Articole de la același autor

Anumite vitamine şi minerale, inclusiv acidul folic, s-au dovedit a avea un impact pozitiv asupra sănătăţii unui copil în creştere. Mai mult decât atât, precizează specialiştii Spitalului de Obstetrică şi Ginecologie „Euromaterma”, suplimentele cu acid folic s-au dovedit a reduce drastic riscul de a avea un copil cu probleme care afectează coloana vertebrală şi tubul neural. Ca urmare, viitoarelor mămici le este recomandat să ia acid folic în fiecare zi, în timp ce încearcă să rămână gravidă şi cel puţin în primele 12 săptămâni de sarcină, în timp ce coloana vertebrală a copilului se dezvoltă. De asemenea, ar trebui să încercaţi să consumaţi alimente care conţin acid folic. Acestea includ: legume cu frunze verzi, orez brun, unele cereale pentru micul dejun, nuci, arahide, avocado, broccoli, spanac, sparanghel, citrice, banane, ouă, dovlecel.

Precizăm că acidul folic este una dintre vitaminele din complexul de B-uri, şi anume vitamina B9 sau folatul. Când vine în organism prin alimente, se numeşte folat. Când vine din farmacie, se numeşte acid folic.

Pe scurt, acest element este deosebit de important şi face numai bine şi pentru crearea de globule roşii, dezvoltarea corectă a placentei şi a ţesutului inimii copilului. Chiar dacă mâncaţi alimente care conţin folat, specialiştii sfătuiesc gravidele să ia şi acid folic, sub formă de capsule. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 29 Aprilie 2017
Stire din Sănătate : Acidul folic, "super-eroul" sarcinii
Pagina a fost generata in 0.2714 secunde