Primăria Năvodari avertizează! „Coşul de fum din incinta uzinei Termoelectrica Midia va fi demolat”

240
Primăria Năvodari avertizează! „Coşul de fum din incinta uzinei Termoelectrica Midia va fi demolat” - turnmidia-1623952683.jpg
Coşul de fum din incinta uzinei Termoelectrica Midia va fi demolat, vineri, în jurul orei 18:00, din cauza faptului că acesta nu mai funcţionează de mai bine de 10 ani.

Reprezentanţii Primăriei Năvodari au anunţat în ce condiţii se va produce demolarea. Astfel, turnul va fi distrus prin implozie controlată. Toate măsurile de precauţie au fost luate, astfel încât nimeni să nu fie rănit, iar aparatura din jur să nu fie distrusă în momentul imploziei.

„Rompetrol Energy, societatea responsabilă de construcția centralei de cogenerare de pe platforma Petromidia, anunță demolarea prin implozie controlată a coșului de fum din incinta Uzinei Termoelectrica Midia, în data de 18 iunie, ora 18:00. Pentru minimizarea riscurilor, a fost amenajat un pat absorbant pentru atenuarea impactului demolării la sol, instalațiile din zonă au fost protejate cu plasă specială și a fost săpat un șanț de rupere a undei seismice. În momentul demolării, echipele de pompieri de pe platforma Petromidia vor fi prezente la fața locului. Turnul de 150 de metri înălțime este scos din operare de peste 10 ani, iar, în trecut, a servit la evacuarea gazelor arse rezultate în urma procesului de producere a curentului electric. Zona de siguranță a fost stabilită pe o rază de 300 de metri, iar personalul din acest areal va fi evacuat în timpul acțiunii de demolare, cu excepția personalului operator critic.

De asemenea, Drumul Județean 226 va fi închis timp de 10 minute, în intervalul 17:55 – 18:05” , au anunţat pe pagina oficială de Facebook reprezentanţii Primăriei Năvodari.Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5934 secunde