Deshidratarea poate provoca vedere încețoșată şi dureri de cap

152
Deshidratarea poate provoca vedere încețoșată şi dureri de cap - apa-2-1681727559.jpg

Articole de la același autor

Ştiţi ce se întâmplă în corp dacă nu beţi apă? Potrivit specialiştilor, acest lichid vital vă va ajuta să aveţi un corp și o minte sănătoasă, dar și să preveniţi problemele de sănătate legate de deshidratare.


Încercaţi să beţi cel puțin opt pahare de apă în fiecare zi și chiar mai mult, atunci când faceţi mișcare sau sport, pe vreme caldă sau dacă vă simțiţi rău. Pe lângă sete, lipsa nevoii de a urina și urina într-o culoare concentrată sunt printre primele simptome pe care le puteți observa la deshidratare. Totodată, este posibil să aveţi amețeli, dureri de cap și să vă simţiţi obosiţi. Practic, spun medicii, acestea sunt moduri prin care corpul vă alertează că are nevoie de lichide pentru a funcționa corect.


De obicei, durerea de cap de la deshidratare se rezolvă bând apă. Cu toate acestea, amețelile pot indica o problemă mai gravă si dacă deshidratarea este severă, cu simptome precum confuzie sau amețeli, este nevoie, urgent, de ajutor medical.


Când nu beţi apă toată ziua, este posibil să observaţi, de asemenea, modificări ale sănătății oculare și ale vederii. Așadar, deshidratarea poate provoca ochi obosiți, vedere încețoșată, dureri de cap și vedere dublă. Una dintre cele mai grave probleme este o scădere a capacității corpului tău de a regla temperatura internă. Când corpul este deshidratat, nu poate elibera căldură la fel de repede, determinând supraîncălzirea corpului și ducând la insolație. Dacă nu aţi băut apă deloc pe parcursul zilei este posibil să observaţi și că tractul digestiv începe să sufere. În plus, deshidratarea cronică poate duce la probleme gastrointestinale și mai severe, inclusiv ulcere gastrice, gastrită, reflux acid și multe altele.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.5367 secunde