Dezechilibrele endocrinologice pot duce și la formarea bărbiei duble

202
Dezechilibrele endocrinologice pot duce și la formarea bărbiei duble - fondbarbiadubla-1632145440.jpg

Articole de la același autor

Din păcate, unele persoane nu au un aspect normal, ci au o bărbie dublă şi le este foarte greu să scape de surplusul inestetic, chiar şi apelând la diverse metode de îngrijire sau diete.



Potrivit dr. Ionela Preda, cauzele apariţiei guşei pot varia de la dezechilibre endocrinologice, la pierderea tonusului muscular, însă partea bună este că problema poate fi diminuată prin proceduri non invazive. Astfel, specialistul este de părere că guşa sau aşa-numita bărbie dublă poate apărea din mai multe motive, printre care se află dezechilibrele endocrinologice, excesul ponderal sau pierderea tonusului musculaturii gâtului, odată cu trecerea anilor.

„Odată cu vârsta, musculatura este supusă gravitaţiei mult mai mult timp, aşa că apar modificări faţă de anii tinereţii. Mai mult decât atât, oamenii petrec mult mai mult timp în poziţii incorecte, de exemplu atunci când stau pe scaun, la birou, în faţa computerului şi rup echilibrul existent al musculaturii anterioare cu cea posterioară. Astfel, spatele şi gâtul sunt aplecate în faţă, coloana este, de multe ori curbată spre laterale, iar toate aceste poziţii vicioase devin o obişnuinţă care afectează postura corporală şi aspectul fizic, pe termen lung”, explică dr. Ionela Preda.

Pe lângă aceste obiceiuri nesănătoase, s-a mai adăugat în ultimul an o sursă de stres suplimentară, masca de protecţie, care a exercitat o presiune asupra feţei şi gâtului, împiedicând folosirea normală a musculaturii, la închiderea sau deschiderea gurii.

Desigur, există mai multe proceduri de înfrumuseţare, în funcţie de fiecare situaţie în parte, cu ajutorul cărora puteţi reda tonusul muscular şi elasticitatea pielii. Toate acestea trebuie asociate cu reechilibrarea posturii cervicale cu musculatura gâtului, astfel încât să diminuaţi acumulările de sub bărbie.

În acelaşi timp, este indicat, să încercaţi o reducere a stratului adipos, printr-o alimentaţie sănătoasă şi să refaceţi fermitatea pielii şi luminozitatea prin tratamente locale şi exerciţii fizice. Mai mult decât atât, există şi proceduri minim invazive în cadrul cărora se pot introduce local substanţe care topesc grăsimile din zona vizată, cu anumite device-uri medicale, a adăugat specialistul.

Medicii esteticieni pot folosi, însă, mai multe proceduri chirurgicale pentru remodelarea bărbiei. Acestea pot include liposucţia, cu ajutorul căreia se îndepărtează grăsimea în exces, sculptând bărbia şi conturul gâtului. Intervenţia se realizează printr-o incizie mică sub piele, prin care se inserează tubul de aspirare a ţesutului gras. Liposucţia necesită, de obicei, doar anestezic local pentru a amorţi zona. De asemenea, se poate recurge la liftingul facial, o intervenţie chirurgicală care permite medicului să îndepărteze atât grăsimea, cât şi pielea în exces din jurul bărbiei şi a gâtului, îndepărtând bărbia dublă. Majoritatea procedurilor de acest fel se realizează sub anestezie generală, dar este posibilă şi doar prin utilizarea unui anestezic local. Pentru cei care preferă liftingul la gât, procedura urmăreşte îndepărtarea pielii în exces sau să strângă muşchii gâtului, pentru a îmbunătăţi conturul gâtului şi a bărbiei. De multe ori, medicul estetician poate combina liftingul facial tradiţional cu această procedura, pentru un efect natural al intervenţiei estetice.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Luni, 30 Septembrie 2013
Stire din Cetățenești : Riscurile gușei netratate
Marţi, 27 Noiembrie 2012
Stire din Cetățenești : Care sunt simptomele gușei?
Pagina a fost generata in 1.0307 secunde