Diabetul afectează viața sexuală a femeilor

482

Articole recomandate

Peste o treime din femeile care suferă de diabet de tipul 1 se confruntă adeseori cu diverse probleme în viața sexuală, potrivit unui studiu recent publicat în revista medicală Diabetes Care.
Cercetările au relevat faptul că și depresia reprezintă un factor major asociat cu disfuncțiile sexuale cu care se confruntă această categorie de femei. Studiul a fost realizat pe un eșantion de 652 de femei care sufereau de diabet de tipul 1. După 10 ani, participantele la studiu au completat un chestionar despre disfuncțiile sexuale și au fost supuse unei examinări fizice, unei evaluări a stării de dispoziție și unui set de analize de laborator.
Dintre participante, 35% sufereau de disfuncții sexuale, a explicat Paul Enzlin, de la Universitatea din Leuven (Belgia), autorul studiului.
Printre problemele raportate de femei s-au numărat scăderea libidoului (57%), absența orgasmului (51%), un nivel scăzut al excitației (38%) și dureri inghinale (21%).
În analiza inițială, disfuncțiile sexuale au fost asociate cu vârsta înaintată, starea civilă, menopauza, probleme legate de circulația sangvină periferică și depresia. Ulterior, ei au stabilit că doar depresia și starea civilă au prezentat o asociere evidentă cu disfuncțiile sexuale.
Medicii belgieni au ajuns la concluzia că femeile care suferă de diabet de tipul 1 ar trebui să se testeze cu regularitate pentru a detecta la timp simptomele care cauzează depresia și conduc la disfuncții sexuale și la absența satisfacției sexuale.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.6935 secunde