Dieta macrobiotică oferă o mulțime de beneficii pentru sănătate

221
Dieta macrobiotică oferă o mulțime de beneficii pentru sănătate - dietamacrobiotica1-1632319298.jpg

Articole de la același autor

Dacă nu ați încercat niciodată până acum dieta macrobiotică, ar trebui să începeți s-o faceți, pentru că aceasta oferă o mulțime de beneficii pentru sănătate. Fiind bazată pe consumul alimentelor sărace în grăsimi saturate, dar bogate în fibre, ea contribuie și la diminuarea riscurilor de boli de inimă, hipercolesteromie (nivel ridicat al colesterolului), infarct miocardic și accident vascular cerebral. Specialiștii spun că datorită faptului că este o dietă săracă în grăsimi și bogată în fibre, este adesea recomandată și celor care suferă de cancer și boli cronice. Cantitatea mare de fito-estrogeni din produsele pe bază de soia poate să lupte împotriva cancerelor legate de nivelul estrogenului, cum este cel de sân.

Regulile dietei: mâncați cât mai multe cereale integrale. Acestea alcătuiesc 50%-60% din fiecare masă. În această categorie intră orezul brun, secara, porumbul, ovăzul, meiul și alte tipuri de cereale. Puteți include în meniu, ocazional, dar fără să exagerați, și produse din făină albă - pâine, fidea, tăiței sau spaghete.

Consumați zilnic unul sau două boluri cu supă. Recomandate ar fi cele preparate din soia fermentată, dar este foarte bună și cea de legume.

În meniul zilnic, vegetalele întrunesc un procentaj de 25%-30%. Dacă puteți, indicat ar fi să consumați măcar o treime legume crude. Celelalte le puteți prepara la aburi, fierte, la grătar sau la cuptor. Recomandate pentru consumul zilnic sunt varza, broccoli, conopida, ceapa, dovlecelul, napul, morcovul, ridichea, iar ciupercile, castraveții și țelina, de câteva ori pe săptămână.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 09 Decembrie 2014
Stire din Sănătate : Fibrele alimentare
Vineri, 07 Februarie 2014
Stire din Diverse : Topul produselor bogate în fibre
Pagina a fost generata in 0.4097 secunde