Concurs Dietă recomandată în timpul menstruației

392

Articole recomandate

Pentru menținerea echilibrului hormonal nutriționiștii recomandă femeilor, pentru perioada menstru-ației, o alimentație săracă în grăsimi. Specialiștii susțin că astfel poate fi combătut întregul disconfort asociat menstrelor.
r Fructe și legume - Grăsimile pe care le asimilăm din alimentație și, implicit, cele care se găsesc în corpul nostru în mod normal sunt cauze ale creșterii nivelului de estrogen, hormon feminin. Creșterea nivelului de estrogen amplifică activitatea prostaglandinelor, com-puși chimici care conțin grăsime înmagazinată în membranele celu-lare. Aceasta este explicația pentru care femeile cu un regim alimentar care conține doar 10 % grăsimi prezintă mai puține dureri de cap, de spate, rețin mai puțină apă și sunt mai puțin nervoase în perioada critică a lunii, arată un studiu al Comitetului Medicilor pentru Medicină Res-ponsabilă din Washington.
Drept pentru care, în timpul menstruației, sunt recomandate fructele și legumele, căci femeile sunt mai energice. Renunțarea totală la grăsimi poate antrena însă apariția unei menstruații neregulate, motiv pentru care grăsimile trebuie reduse, nu excluse total. În consecință, este indicat să se opteze pentru grăsimi "bune", care se găsesc în pește, măsline, fructe uscate.
r Fier - Din cauza menstruației, organismul pierde cantități impor-tante de fier și de calciu. Din acest motiv, femeile au nevoie de fier de două ori mai mult fier decât bărbații și îl pot găsi în legumele și fructele cu frunze verzi și în gălbenușul de ou.
r Calciu - În ceea ce privește calciul, alimentația în perioada menstruației trebuie să conțină neapărat lactate și sardine. Atenție însă, excesul de cafea, de ceai și de sare inhibă absorbția calciului în organism. De asemenea, trebuie evitat consumul de alcool, deoarece produce vasodilatație și poate provoca sângerări abundente.
r Vitamine - Nutrienții esențiali pentru echilibrul hormonal sunt vitaminele, care pot fi găsite în diverse alimente. Astfel, vitamina A este conținută de ouă, ficat, fructe și legume portocalii, vitamina C de kiwi, portocale și grepfrut, vitamina D de ouă, pește gras și cereale, vitamina E de nuci, alune și migdale, iar vitamina K de spanac, broccoli, conopidă și varză.
r Lichide - Specialiștii recomandă, de asemenea, ca femeile să bea cel puțin doi litri de lichide în această perioadă și să consume cât mai puțină sare.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Miercuri, 09 Septembrie 2009
Stire din Sănătate : Sănătate din fructe de sezon
Pagina a fost generata in 1.7921 secunde