Din 2015, bebelușii vor fi testați pentru bolile tiroidei

91
2

Articole de la același autor

Printre noutățile medicale de care vor beneficia pacienții în 2015 se numără și screeningul neonatal pentru confirmarea diagnosticului de hipotiroidism congenital și fenilcetonurie, boală congenitală de natură metabolică. Afecțiunea apare pe cale ereditară și este cauzată de lipsa unei enzime din corp care are un rol esențial în metabolizarea alimentelor cu proteine. Aceste investigații vor fi introduse în programul național de sănătate a femeii și copilului.

Medicii avertizează că dacă bebelușul bolnav nu primește tratament la timp, boala poate degenera în afecțiuni neurologice grave, precum retard mental, dar și în alte probleme de dezvoltare. Dacă boala este depistată la naștere și este instituit regim dietetic, atunci pacienții pot fi recuperați.

Comentează știrea

constantean
21 decembrie 2014
curios...

Si pana acum nu au fost testate la nastere nou-nascutii pentru hipotiroidism????Curios!!!! Pentru ca, de cativa ani stiu ca este obligatoriu acest test... Dar, poate ca pentru cei de la Constanta "nu a fost obligatoriu" pana acum...

2. Comentariu marcat ca fiind necorespunzător

Acest comentariu contravine regulilor și condițiilor de utilizare a site-ului CugetLiber.ro. Conținutul lui poate fi inadecvat sau chiar ofensator pentru vizitatori. Daca ai luat la cunoștință avertismentul și dorești să citești acest comentariu pe propria răspundere click aici.

Articole din aceeași secțiune

Luni, 22 Decembrie 2014
Stire din Sănătate : Salata MINUNE CARE VINDECĂ DE BOLI!
Pagina a fost generata in 1.2207 secunde