Doi bărbați au ajuns la spital cu o boală rară după ce au mâncat alimente din conservă

765
Doi bărbați au ajuns la spital cu o boală rară după ce au mâncat alimente din conservă - 62185569-1687692242.jpg
Doi bărbați au ajuns la Institutul “Matei Balș” cu o boală rară, care poate pune în pericol viața bolnavului. Pacienții sunt doi bărbați de 54 și 76 de ani.

Cei doi bărbați au ajuns la spitalul “Matei Balș” cu o stare de sănătate deteriorată, iar în urma analizelor, medicii au constatat că au botulism. Cel mai probabil, aceștia s-au îmbolnăvit după ce au consumat mâncare din conserve. Cei doi pacienți sunt acum atent monitorizați.

Adrian Marinescu, medic infecționist: “Problema este potențialul de agravare, poate fi pusă în pericol viața pacientului, toxina este responsabilă de complicații precum paralizie facială, paralizie la nivelul membrelor și se poate ajunge și la deces.”

În cazul în care există suspiciunea de îmbolnăvire, trebuie mers de urgență la medic.

Adrian Marinescu, medic infecționist: “Trebuie inițiat tratamentul, tratament care se face cu antitoxină, cu cât se instituie mai repede, cu atât riscul să ai complicații este categoric mai mic.”

Simptomele pot apărea la câteva ore de la contaminare și pot fi diverse precum lipsa puterii, vedere încețoșată, stări de oboseală și dificultăți de vorbire.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 10 Mai 2023
Stire din Sănătate : Factorii de risc ai botulismului
Pagina a fost generata in 1.2493 secunde