Două cazuri de rabie, confirmate în Istria și Mangalia

507
Două cazuri de rabie, confirmate în Istria și Mangalia - rabie-1332264552.jpg

Articole de la același autor

Luna aceasta, au fost confirmate două cazuri de rabie la animale în județul Constanța. Direcția Județeană de Sănătate Publică informează că este vorba despre două ovine din localitatea Istria și un câine comunitar din municipiul Mangalia.
Reprezentanții DJSP Constanța recomandă populației ca, în cazul în care sunt mușcați de un animal, domestic sau sălbatic, în primul rând să se prezinte imediat la medicul specialist de boli infecțioase. Constănțenii se pot adresa cabinetului antirabic care funcționează în cadrul Spitalului Clinic de Boli Infecțioase Constanța.
În situația unei plăgi mușcate de un animal, cei de la direcția de sănătate ne sfătuiesc să tratăm rana și să ne vaccinăm. Totodată, este indicată supravegherea clinică a animalului implicat (în cazul în care este domestic) prin medicul veterinar din zonă.
Pentru a limita și preveni îmbolnăvirile la oameni, DJSP a postat pe site-ul instituției, www.dspct.ro, materiale informative despre rabie, modul de transmitere, simptomatologia la om și la animal, tratamentul imediat al plăgii rabigene, vaccinare antitetanică, și vaccinare sau seroterapie antirabică.
Reprezentanții direcției au ținut să precizeze că, odată declanșată, rabia este o boală incurabilă, iar singura măsură de prevenire este vaccinarea.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.8495 secunde