Două lingurițe de ulei de măsline consumate zilnic pot face minuni

370
Două lingurițe de ulei de măsline consumate zilnic pot face minuni - uleiuldemasline2-1622640052.jpg

Articole de la același autor

Uleiul de măsline are o mulțime de beneficii pentru organism, așa că dacă nu l-ați folosit până acum, ar trebui să începeți să o faceți. Specialiștii spun că acesta poate fi extrem de util, pornind de la simple iritații de piele, până la tensiunea ridicată, artrită și terminând cu bolile de inimă sau cancerul de sân. Dr. Laura Pricop afirmă că acesta face parte din grupul alimentelor de protecție pentru sănătate, și, în același timp, este un excelent furnizor de acizi grași monosaturați capabili să prevină ateroscleroza, care la rândul ei provoacă infarctul și accidentul vascular.

Potrivit medicului, departe de a fi un medicament în sine, două lingurițe de ulei de măsline consumate zilnic pot face minuni. Practic, acesta nu are nici o contraindicație, singura condiție fiind aceea de a nu exagera, pentru că este destul de bogat în calorii. Pentru a profita la maximum de beneficiile lui, trebuie să știți, însă, cum să-l alegeți.

Înainte de toate, nu este de ajuns să scrie pe etichetă obținut exclusiv prin procedee fizice, trebuie să scrie presat la rece la o temperatură de 38 de grade Celsius, iar aciditatea să fie în jur de 0,8%. Uleiurile rafinate nu trec de 0,1% - 0,2%, atrag atenția experții, dar puțini sunt fabricanții care respectă aceste reguli.


Uleiurile de măsline extravirgine a căror etichetă specifică negru pe alb presarea la rece sunt o raritate pe rafturile supermarketurilor. Ele se găsesc, mai degrabă, în magazinele micuțe, cu produse ecologice. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 12 Noiembrie 2013
Stire din Sănătate : La ce ajută  cura cu ulei de măsline
Pagina a fost generata in 0.2814 secunde