Doza 4 de vaccin anti-Covid. Ministrul Sănătăţii ne lămureşte

320
Doza 4 de vaccin anti-Covid. Ministrul Sănătăţii ne lămureşte - shutterstock1429658561vaccinscal-1643114699.jpg

Articole recomandate

Alexandru Rafila, ministrul Sănătății, spune că a patra doză de vaccin anti-Covid nu e necesară în momentul de față, dacă serul nu e adaptat noilor tulpini aflate în circulație.


”Sunt discuții, nu există recomandări. Sincer, din punct de vedere profesional, faptul că producătorii nu au reușit într-un timp scurt să adapteze vaccinul la variantele circulante nu cred că constituie argument pentru o doză suplimentară. În timp, dacă vor apărea noi tulpini, dacă va exista o adaptabilitate a vaccinului când apar noi variante, putem discuta despre vaccinarea la grupele vulnerabile, ca în cazul infecției gripale, dar nu cred că are rost în acest moment discuția legată de doza 4, în utilizarea aceluiași tip de vaccin care și-a dovedit limitele în ceea ce privește prevenirea transmiterii. E clar că trebuie să folosim vaccinarea pentru a evita formele grave și decesul”, a declarat Alexandru Rafila, scrie romaniatv.net


Urmează trei săptămâni grele, cu multe cazuri, însă apoi numărul infectărilor vor scădea. Primele relaxări ar putea apărea în luna martie.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.6954 secunde