Durerea abdominală după masă poate avea multe cauze, inclusiv supraalimentarea

272
Durerea abdominală după masă poate avea multe cauze, inclusiv supraalimentarea - durerea-de-stomac-1692100364.jpg

Articole de la același autor

Durerea în stomac după masă poate apărea ocazional și, de obicei, nu este un motiv de îngrijorare. Cu toate acestea, uneori, poate fi un simptom al unor tulburări digestive semnificative. Potrivit unui studiu, cercetătorii au constatat că una din zece persoane suferă de dureri abdominale după masă. Un procent de 13% dintre femei și 9% dintre bărbați au raportat disconfort gastro-intestinal frecvent după masă. Persoanele respective au raportat balonare, stomac umflat, senzație de sațietate rapidă, constipație și diaree. Interesant este că acești indivizi au avut rate de anxietate și depresie de două ori mai mari decât persoanele care nu au raportat niciun simptom, susţin specialiştii.

Durerea abdominală după masă poate avea multe cauze, de la supraalimentare până la pancreatită. Următoarele sunt câteva motive comune pentru acest tip de durere. Cu toate acestea, identificarea unei cauze exacte poate fi uneori dificilă. Stomacul „mediu” poate reține doar aproximativ una sau două căni de mâncare. Problema începe adesea atunci când oamenii încearcă să depășească această sumă.

Astfel, stomacul trebuie să se întindă pentru a face loc pentru hrana suplimentară, care poate provoca disconfort sau durere.

De asemenea, mâncatul prea repede vă poate face să înghițiți aer suplimentar, provocând balonare și gaze. Acestea sunt, de fapt, doi dintre principalii factori declanșatori ai durerilor abdominale după masă. Durerea sau arsura în jurul mijlocului abdomenului superior se numește durere epigastrică (indigestie). Dacă indigestia este cronică și nu poate fi găsită o cauză specifică, este posibil să aveți ceea ce medicii numesc indigestie funcțională. Aceasta înseamnă că nu există nicio problemă structurală clară sau boală și pur și simplu că tractul digestiv nu funcționează corect, provocând simptome continue. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 18 Aprilie 2012
Stire din Cetățenești : Durerea de stomac la copii
Pagina a fost generata in 0.3134 secunde