Mare atenție! Simptome care anunţă că ficatul se află în suferinţă
Articole de la același autor
Deseori, durerea în umărul drept poate indica faptul că ficatul se află în suferință, acesta fiind un organ vital, unic prin capacitatea sa naturală de regenerare. Cu toate acestea, ignorarea sănătății ficatului poate avea consecințe negative asupra organismului, deoarece acest organ nu poate rezolva toate problemele de unul singur. Practic, atunci când toxinele se acumulează și afectează grav ficatul, acesta nu mai poate realiza regenerarea cu succes.
În principiu, există o varietate de boli asociate unui ficat afectat. Prin urmare, este important să recunoașteți simptomele specifice care pot semnala o posibilă afecțiune a ficatului și să acționați înainte ca problema să se agraveze. Printre simptomele frecvente ale unui ficat afectat se numără: oboseala, senzația de slăbiciune, amețeală, greață, dureri în partea dreaptă a abdomenului, dureri în umărul drept, dureri de cap pe partea dreaptă, piele și păr uscate, furnicături și amorțeli, deteriorarea vederii etc.
Potrivit dr. Cezar Amititeloaie, persoanele aflate în suferință pot adopta câteva metode pentru detoxifierea și regenerarea ficatului, în cazul în care acest organ este afectat.
Atenție, însă! Este foarte important să consultați un specialist înainte de a face orice modificare în stilul de viață, mai ales dacă urmați deja un tratament pentru afecțiunile hepatice. În primul rând, puteți opta pentru postul intermitent. Motivul? Ficatul are nevoie de odihnă, iar un consum excesiv de alimente îl poate suprasolicita. Atunci când ficatul este suprasolicitat, rezervele energetice ale celulelor hepatice se epuizează, iar funcțiile sale pot încetini.
Ca urmare, evitați zahărul și alimentele procesate, care sunt bogate în zahăr. Fructoza, în special, poate fi problematică, deoarece ficatul este singurul care poate procesa această substanță. Deci, fiți atenți și la sucurile de fructe, chiar și cele naturale. Totodată, reducerea sau renunțarea la alcool poate avea un impact semnificativ, întrucât alcoolul conține multe calorii și este metabolizat în ficat, generând acetaldehida, o substanță cancerigenă.
Deși alcoolul a fost mult timp asociat cu ficatul gras, zahărul a devenit acum o amenințare mai mare. Când zahărul și alcoolul se combină, ficatul primește o dublă lovitură. „Diversificarea sursei de hrană este crucială. Consumaţi alimente organice din surse curate, fără pesticide, ierbicide sau fungicide. Dacă nu sunteţi sigur de nivelul substanțelor chimice din alimente, încercaţi să le cumpăraţi de la producători diferiți şi includeţi în dietă alimentele verzi, bogate în fibre, clorofilă, vitamine și minerale. Acestea au proprietăți antioxidante și antiinflamatorii. Clorofila, de exemplu, ajută la eliminarea metalelor grele din organism. Aceste alimente ar trebui să fie o parte esențială a stilului de viață sănătos”, a subliniat medicul.
În principiu, există o varietate de boli asociate unui ficat afectat. Prin urmare, este important să recunoașteți simptomele specifice care pot semnala o posibilă afecțiune a ficatului și să acționați înainte ca problema să se agraveze. Printre simptomele frecvente ale unui ficat afectat se numără: oboseala, senzația de slăbiciune, amețeală, greață, dureri în partea dreaptă a abdomenului, dureri în umărul drept, dureri de cap pe partea dreaptă, piele și păr uscate, furnicături și amorțeli, deteriorarea vederii etc.
Potrivit dr. Cezar Amititeloaie, persoanele aflate în suferință pot adopta câteva metode pentru detoxifierea și regenerarea ficatului, în cazul în care acest organ este afectat.
Atenție, însă! Este foarte important să consultați un specialist înainte de a face orice modificare în stilul de viață, mai ales dacă urmați deja un tratament pentru afecțiunile hepatice. În primul rând, puteți opta pentru postul intermitent. Motivul? Ficatul are nevoie de odihnă, iar un consum excesiv de alimente îl poate suprasolicita. Atunci când ficatul este suprasolicitat, rezervele energetice ale celulelor hepatice se epuizează, iar funcțiile sale pot încetini.
Ca urmare, evitați zahărul și alimentele procesate, care sunt bogate în zahăr. Fructoza, în special, poate fi problematică, deoarece ficatul este singurul care poate procesa această substanță. Deci, fiți atenți și la sucurile de fructe, chiar și cele naturale. Totodată, reducerea sau renunțarea la alcool poate avea un impact semnificativ, întrucât alcoolul conține multe calorii și este metabolizat în ficat, generând acetaldehida, o substanță cancerigenă.
Deși alcoolul a fost mult timp asociat cu ficatul gras, zahărul a devenit acum o amenințare mai mare. Când zahărul și alcoolul se combină, ficatul primește o dublă lovitură. „Diversificarea sursei de hrană este crucială. Consumaţi alimente organice din surse curate, fără pesticide, ierbicide sau fungicide. Dacă nu sunteţi sigur de nivelul substanțelor chimice din alimente, încercaţi să le cumpăraţi de la producători diferiți şi includeţi în dietă alimentele verzi, bogate în fibre, clorofilă, vitamine și minerale. Acestea au proprietăți antioxidante și antiinflamatorii. Clorofila, de exemplu, ajută la eliminarea metalelor grele din organism. Aceste alimente ar trebui să fie o parte esențială a stilului de viață sănătos”, a subliniat medicul.
Comentează știrea
Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Articole pe aceeași temă
Vineri, 23 Iunie 2023
Vineri, 26 Mai 2023
Vineri, 25 Noiembrie 2022
Duminică, 18 Septembrie 2022
Ce spun medicii despre starea de sănătate a fetiţei de cinci ani, care a suferit transplant de ficat
Luni, 02 Mai 2022
Duminică, 03 Aprilie 2022
Marţi, 15 Martie 2022
Luni, 24 Ianuarie 2022
Marţi, 18 Ianuarie 2022
Sâmbătă, 27 Noiembrie 2021