Ficatul de vită, excelent pentru acoperirea necesarului zilnic de fier

332
Ficatul de vită, excelent pentru acoperirea necesarului zilnic de fier - ficatuldevitawebp2-1669389895.jpeg

Articole de la același autor

Ficatul de vită are o mulțime de beneficii pentru sănătate, fiind un produs cu o densitate nutrițională mare, ce poate fi inclus relativ frecvent în contextul unei alimentații variate și echilibrate. Ficatul are trei grame de grăsime totală, din care un gram corespunde lipidelor saturate.


Cu toate acestea, ceea ce iese cu adevărat în evidență este concentrația sa de proteine, deci o porție de 100 grame înseamnă aproape 20 grame de proteine cu valoare biologică ridicată. Medicii susțin că ficatul de vită este o sursă importantă de minerale. Dintre acestea, se poate evidenția potasiul, care acoperă 8% din cantitatea zilnică recomandată. De asemenea, oferă mai multe vitamine B, în special B12. Acest lucru este deosebit de important, deoarece vitamina B12 nu se găsește în alimentele vegetale și deficitul său condiționează transportul oxigenului în sânge. 


În același timp, ficatul de vită este excelent pentru a ajuta la acoperirea necesarului zilnic de fier, un element cu disponibilitate scăzută. De fapt, fiecare 100 grame oferă 19,6 miligrame de fier, aproape triplu față de cantitatea zilnică recomandată. În primul rând, proteinele din ficatul de vită sunt excelente în prevenirea dezvoltării modificărilor în funcționalitatea masei slabe. În plus, ficatul este un aliment fundamental pentru evitarea situațiilor de anemie grație conținutului de fier și vitamina B12 și nu numai. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5824 secunde