Ficatul de vită, excelent pentru acoperirea necesarului zilnic de fier
Articole de la același autor
Neurofeedback-ul, o procedură care contribuie la îmbunătăţirea activităţii cerebrale
23 Noiembrie 2022
Crema pe bază de carbon, combinată cu laserul, vă tratează tenul
07 Octombrie 2022
Hipotermia la copii se reglează. Care este sfatul specialiştilor
18 Noiembrie 2022
Seminariile companiei "Pharma Nord" prezintă un mare interes pentru specialiştii constănţeni
18 Noiembrie 2022
Sistemele noi de implant dentar vă redau rapid zâmbetul
25 Noiembrie 2022
Frisoane fără febră? Care este explicația specialiștilor
27 Septembrie 2022
Ficatul de vită are o mulțime de beneficii pentru sănătate, fiind un produs cu o densitate nutrițională mare, ce poate fi inclus relativ frecvent în contextul unei alimentații variate și echilibrate. Ficatul are trei grame de grăsime totală, din care un gram corespunde lipidelor saturate.
Cu toate acestea, ceea ce iese cu adevărat în evidență este concentrația sa de proteine, deci o porție de 100 grame înseamnă aproape 20 grame de proteine cu valoare biologică ridicată. Medicii susțin că ficatul de vită este o sursă importantă de minerale. Dintre acestea, se poate evidenția potasiul, care acoperă 8% din cantitatea zilnică recomandată. De asemenea, oferă mai multe vitamine B, în special B12. Acest lucru este deosebit de important, deoarece vitamina B12 nu se găsește în alimentele vegetale și deficitul său condiționează transportul oxigenului în sânge.
Cu toate acestea, ceea ce iese cu adevărat în evidență este concentrația sa de proteine, deci o porție de 100 grame înseamnă aproape 20 grame de proteine cu valoare biologică ridicată. Medicii susțin că ficatul de vită este o sursă importantă de minerale. Dintre acestea, se poate evidenția potasiul, care acoperă 8% din cantitatea zilnică recomandată. De asemenea, oferă mai multe vitamine B, în special B12. Acest lucru este deosebit de important, deoarece vitamina B12 nu se găsește în alimentele vegetale și deficitul său condiționează transportul oxigenului în sânge.
În același timp, ficatul de vită este excelent pentru a ajuta la acoperirea necesarului zilnic de fier, un element cu disponibilitate scăzută. De fapt, fiecare 100 grame oferă 19,6 miligrame de fier, aproape triplu față de cantitatea zilnică recomandată. În primul rând, proteinele din ficatul de vită sunt excelente în prevenirea dezvoltării modificărilor în funcționalitatea masei slabe. În plus, ficatul este un aliment fundamental pentru evitarea situațiilor de anemie grație conținutului de fier și vitamina B12 și nu numai.
Comentează știrea
Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Articole pe aceeași temă
Duminică, 18 Septembrie 2022
Ce spun medicii despre starea de sănătate a fetiţei de cinci ani, care a suferit transplant de ficat
Luni, 02 Mai 2022
Duminică, 03 Aprilie 2022
Marţi, 15 Martie 2022
Luni, 24 Ianuarie 2022
Marţi, 18 Ianuarie 2022
Sâmbătă, 27 Noiembrie 2021
Miercuri, 10 Noiembrie 2021
Vineri, 22 Octombrie 2021
Duminică, 19 Septembrie 2021