Durerea în zona lombară, semn al unei posibile infecţii a tractului urinar

150
Durerea în zona lombară, semn al unei posibile infecţii a tractului urinar - durereainzona2-1655997067.jpg

Articole de la același autor

Infecţia tractului urinar este una dintre cele mai frecvente probleme de sănătate ce apar la femei - a doua după paraziţii intestinali. O infecție urinară poate apărea oriunde de-a lungul tractului urinar, inclusiv în rinichi şi de-a lungul ureterelor (vasele urinare care conectează rinichii de vezică). Cel mai des, însă, infecţiile implică tractul urinar inferior: vezica urinară şi tubul uretrei, care goleşte urina spre exterior. De obicei, simptomele includ: senzaţie de usturime la urinare; urinări frecvente, în cantităţi mici; urină tulbure, urât mirositoare; posibil urinare cu sânge; sensibilitate în abdomenul inferior; dureri în zona lombară.

Tratamentul infecţiei urinare este stabilit de către medic, după obţinerea rezultatelor investigaţiilor paraclinice. Acesta este individualizat, cu antibiotice şi medicamente antiinflamatorii, în funcţie de tipul infecţiei.


Nu doar femeile, ci şi bărbaţii pot să se confrunte cu infecţiile urinare, doar că mai rar. Dacă 45% din femei vor experimenta o infecţie urinară măcar o dată în viaţă, acelaşi lucru este valabil doar la 12% din bărbaţi. Acest lucru se datorează structurii sistemului urinar feminin. Infecţiile urinare sunt cauzate, în general, de bacterii ce trăiesc în colon, în special în rect. Uretra feminină scurtă, cu deschiderea aproape de rezervoarele bacteriene (anusul şi vaginul), determină femeia să fie mai vulnerabilă la infecţii.
 

Totuși, femeile mai pot fi vulnerabile şi din cauza fluctuaţiei hormonale ce apare odată cu vârsta. Până la menopauză, flora vaginală include bacterii protectoare. Însă, când estrogenul scade în timpul menopauzei, pH-ul vaginului se schimbă, iar flora bună nu mai poate prospera cu uşurinţă. În lipsa acestor bacterii „bune”, bacteriile „rele” pot înflori mai uşor la femeile aflate în postmenopauză. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5984 secunde