Nu faceți exces de sare sau zahăr! Care este mai periculos?

208
Nu faceți exces de sare sau zahăr! Care este mai periculos? - excese2-1655997155.jpg

Articole de la același autor

Aportul excesiv de sare și zahăr a fost corelat cu un risc crescut de apariție a diferitelor boli cronice. Cu toate acestea, unii oameni se întreabă care este mai rău: aportul excesiv de sare sau cel de zahăr? Multă vreme, oamenii au considerat că alimentele sărate și grăsimile sunt responsabile de un număr mare de boli. Cu toate acestea, pe măsură ce au fost efectuate mai multe studii științifice, multe dintre aceste mituri au fost demontate. Medicii ne vorbesc tot mai des de aportul excesiv de zahăr. Așadar, care este mai rău, zahărul sau sarea? În ceea ce privește sarea, aceasta a fost multă vreme asociată cu ateroscleroza și tensiunea arterială crescută. Adevărul este că cele mai noi cercetări în domeniu pun la îndoială această relație. De ce? Pentru că sarea este un element necesar pentru sănătate și pentru transmiterea impulsurilor nervoase. Spre deosebire de zahăr, oamenii trebuie să consume o cantitate mică de sare, astfel încât organismul să își poată îndeplini funcțiile vitale în mod corespunzător.
 

Mai mult, corpul nu este pregătit să sintetizeze sarea endogen. Un aport insuficient de sare poate fi asociat cu diverse complicații, unele dintre ele fiind legate de glanda tiroidă și bolile care pot apărea la nivelul acesteia. Problemele care au fost legate anterior de aportul de sare sunt acum asociate cu un stil de viață nesănătos. Obezitatea, stilul de viață sedentar și dietele bogate în alimente cu multe calorii sunt factori de risc ai aterosclerozei. 


În plus, aceste elemente nesănătoase pot modifica valorile tensiunii arteriale. Zahărul este unul dintre ingredientele preferate ale industriei alimentare. Datorită aromei și texturii sale, majoritatea produselor procesate conțin zahăr. Concluzia medicilor este că excesul de zahăr este cel mai periculos, deoarece nu este un nutrient esențial, iar aportul său este asociat cu mai multe boli. De fapt, reducerea aportului de zahăr sau chiar eliminarea completă a acestuia din alimentație are multe beneficii pentru sănătate



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3424 secunde