Explicații și jocuri pe înțelesul copilului: povestea organismului care a mâncat prea multe dulciuri

561
Explicații și jocuri pe înțelesul copilului: povestea organismului care a mâncat prea multe dulciuri - picture-1525339857.jpg

Articole recomandate

"A fost odată ca niciodată o uzină, iar aici lucrau milioane de oameni, care aveau grijă ca ea să funcționeze foarte bine. În fiecare zi, uzina avea nevoie de combustibil, pentru a pune în funcțiune fiecare department: plămânii care produceau oxigen, rinichii care filtrau apa, inima care pompa sângele, stomacul care digera mâncarea și creierul care le coordona pe toate. Într-o bună zi, Șeful Caloriilor, responsabil de contorizarea tuturor alimentelor care intrau în uzină, s-a împiedicat și a scăpat în conducta de care se ocupa de trei ori mai multă energie decât îi trebuia. În acel moment, totul a luat-o razna. Toți muncitorii care se ocupau de uzină nu au mai reușit să facă față, pentru că fiecare departament funcționa mult mai repede, dar deloc bine.

Uzina a cedat într-un final și a fost închisă o perioadă de timp, pentru a repara problemele care apăruseră la fiecare departament. La departamentul INIMĂ, oamenii au trebuit să îi încetinească bătăile, pentru că acestea crescuseră foarte mult. La departamentul PLĂMÂNI, strâns lipit de departamentul INIMĂ, a fost nevoie de o ventilație mai bună pentru că bătăile rapide au crescut și ritmul de respirație. Departamentele RINICHI și STOMAC au avut nevoie de o curățenie generală, pentru că erau pline de substanțe în plus, care le blocau. Când toate departamentele au fost reparate, CREIERUL și-a revenit și el și a început să funcționeze exact așa cum trebuie, însă uzina nu a mai fost niciodată la fel de eficientă, iar muncitorii din ea au rămas mereu cu o teamă că evenimentul neplăcut s-ar putea repeta."


Jocuri pentru cei mici 


1. Vei avea nevoie de un pahar mare cu apă, o linguriță și o cană cu zahăr tos. Adaugă în apă o linguriță de zahăr și amestecă până se dizolvă. Crește treptat cantitatea. Vei observa că, la un moment dat, indiferent cât de mult ai amesteca, zahărul nu se mai dizolvă. Același lucru se întâmplă și în corpul uman când mănânci prea mult zahăr. Nu mai poate fi asimilat corespunzător.

2. Fierbe un ou pentru a observa ce se întâmplă când apar cariile. Oferă oul copilului și întreabă-l cum i se pare, comparativ cu dinții săi. Seamănă ca textură și ca aspect? Apoi roagă copilul să introducă oul într-o cană cu oțet, scufundându-l complet. Oțetul este acid, la fel ca acidul care se formează pe dinți când se combină zaharurile și placa dentară. Întreabă copilul ce crede că se va întâmpla cu oul facă va sta mai mult timp în oțet? Lasă apoi oul scufundat într-un borcan cu oțet peste noapte. A doua zi deschideți împreună borcanul - coaja nu va mai exista, iar oul va avea o culoare galbenă. Încurajează copilul să facă legături între ou și dinții săi. Dacă acidul din oțet a distrus coaja oului, ce se va întâmpla cu dinții săi? Același lucru se întâmplă atunci când mănâncă dulciuri în exces și uită să se spele pe dinți.

Surse: https://articles.mercola.com; www.thisisinsider.com; www.healthymummy.com



sursa: qbebe.ro


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3753 secunde