Este pudra de talc din produsele de înfrumusețare periculoasă?

204
Este pudra de talc din produsele de înfrumusețare periculoasă? - pudra-de-talc-1682619048.jpg

Articole de la același autor

De-a lungul timpului, specialiștii s-au îngrijorat cu privire la faptul că pudra de talc poate fi periculoasă pentru sănătate, în special pentru că aduce riscul de cancer ovarian. Părerile experților sunt, însă, împărțite cu privire la subiect.

Pudra de talc este o substanță sub formă de pulbere făcută din minerale naturale, inclusiv silicat de magneziu hidratat, oxigen și hidrogen. Se folosește, deseori, pentru fabricarea șamponului uscat, a pudrei de față, a fardului de obraz, a fardului de pleoape și a pudrei pentru bebeluși. Talcul are rolul de a absorbi umezeala sau de a obține o textură mată sau opacă.

Talcul pur nu este considerat un mineral periculos, însă poate fi contaminat cu azbest, ceea ce va cauza probleme de sănătate. Agențiile de reglementare susțin că este inacceptabil ca talcul cosmetic să fie contaminat cu azbest. Există, totuși, întrebări referitoare la capacitatea agențiilor de a controla calitatea produselor. Prin urmare, folosirea talcului în produsele de machiaj poate fi considerată sigură, dar riscurile potențiale nu pot fi complet eliminate.

FDA testează unele produse cosmetice care conțin talc pentru detectarea prezenței azbestului. Sunt, însă, îngrijorări cu privire la calitatea testelor și la capacitatea de a detecta azbestul în mod precis. Prin urmare, există și organizații independente care testează produsele cosmetice pentru a determina dacă sunt sigure sau nu.

Dacă vă îndoiți de siguranța produselor de make-up care conțin talc, verificați eticheta produsului și căutați produse de la branduri de încredere care au trecut prin teste riguroase de siguranță. De asemenea, puteți consulta un dermatolog sau un specialist în produse cosmetice pentru a vă oferi recomandări și sfaturi în acest sens.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.513 secunde