Excesul de vitamina C poate provoca nașterea prematură

94
Excesul de vitamina C poate provoca nașterea prematură - excesuldevitamina2-1567329400.jpg

Articole de la același autor

În cazul în care nu știați, vitamina C este foarte importantă pe parcursul celor nouă luni de sarcină. Pe de altă parte, viitoarele mămici trebuie să fie conștiente și de complicațiile pe care le poate provoca aceasta dacă este consumată în exces. 


Dr. Corina Vlad, medic de familie, spune că vitamina C ajută la vindecarea rănilor, creșterea și repararea oaselor și sănătatea pielii etc. Înainte de toate, însă, aceasta ajută organismul să lupte contra infecțiilor, fiind un puternic antioxidant. 


"Eu le recomand viitoarelor mămici vitamina C în sarcină, dar cu măsură. Este adevărat că vitamina C ajută la absorbția fierului (esențial în sarcină), prin transformarea acidului folic în forma sa activă, dar și la depozitarea acestuia în organele vitale. 


Puține gravide știu, însă, că excesul de vitamina C poate provoca naștere prematură și scorbut la nou-născut, astfel că este bine să urmăriți compoziția suplimentelor multivitaminice prenatale, indicate pentru a reduce riscul ruperii premature a membranelor, dar și a alimentelor care pot fi fortificate cu vitamina C (sucuri și cereale)", a declarat medicul. 


Ce înseamnă exces? Atunci când gravida consumă o cantitate mai mare de 2.000 mg zilnic. Cu toate acestea, există și persoane care la o administrare de 500 mg prezintă disconfort gastro-intestinal puternic, crampe și diaree, iar aceasta din urmă este periculoasă pentru gravide, deoarece duce la deshidratare. 


Vitamina C poate fi preluată și din broccoli, conopidă, ardei gras roșu și verde, spanac, roșii, sparanghel, cartofi dulci, guava, kiwi, mere, papaya, căpșuni, mango și pepene. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.5229 secunde