Sfatul specialistului "Euromaterna". Aerisiți cât mai des camera nou-născutului

120
Sfatul specialistului

Articole de la același autor

Ați adus pe lume un bebeluș? Foarte bine. Încă din prima lui zi de viață, cel mic trebuie îngrijit corespunzător, pentru că dezvoltarea armonioasă a celui mic depinde de asigurarea unor condiții optime în camera în care stă. Ca urmare, trebuie să țineți cont de câteva recomandări, atunci când aduceți nou-născutul acasă. 
Specialiștii Spitalului de Obstetrică și Ginecologie "Euromaterna" vă sfătuiesc să aveți mare grijă ca încăperea în care aduceți noul membru al familiei să fie curată, neaglomerată și mai ales aerisită. Apoi, temperatura camerei trebuie să fie de aproximativ 22-23 grade Celsius, iar în timpul efectuării băiței, temperatura să ajungă, neapărat, la 25-26 grade Celsius, după care se revine treptat la 22-23 grade Celsius. 
"Nou-născutul este îmbrăcat lejer, cu hăinuțe care să permită mișcările copilului. În ceea ce privește grosimea hainuțelor, aceasta este în funcție de modul în care fiecare copil tolerează temperatura înconjurătoare. În sezonul rece, dacă nou-născutul are mânuțele reci, este cazul să mai punem o haină, mănuși și poate, în primele săptămăni, o căciuliță (suprafața pielii capului este mare, proporțional cu întreaga suprafață a corpului, favorizând pierderea căldurii). 
De asemenea, este nevoie de umidifierea aerului. Dacă aerul nu este suficient umidifiat, pielea și mucoasele se usucă, nou-născutul respiră dificil datorită mucoasei nazale uscate, este agitat și suge greu. În același timp, se impune curățarea camerei în care stă micuțul, dar aceasta se face cu substanțe netoxice și numai după scoaterea lui din cameră. 
Toate persoanele care intră în contact cu nou-născutul trebuie să fie sănătoase și să respecte regulile de bază ale igienei la manevrarea bebelușului", au explicat medicii constănțeni. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.9988 secunde