Faceţi sport! Este benefic la orice vârstă

134
Faceţi sport! Este benefic la orice vârstă - facetisport-1623245321.jpg

Articole de la același autor

Învăţaţi copiii să facă sport de la vârste fragede. Mişcarea îi va ajuta să se dezvolte armonios, să aibă oase sănătoase şi să îşi dezvolte echilibrul. Apoi, pe măsură ce îmbătrâniţi, sportul vă fereşte de boli şi alungă durerile încheieturilor, precizează doctorulzilei.ro. Printre sporturile indicate tinerilor între 10 şi 20 de ani se numără înotul, atletismul, tenisul, baschetul, voleiul etc. Acestea ajută la o dezvoltare armonioasă a corpului, cresc capacitatea organismului de a face efort şi solicită suplimentar inima şi plămânii, întărindu-le.

Pentru grupa de vârstă 20-30 de ani este indicat fitness-ul, dansul, pilates, joggingul, dansul, artele marţiale, exerciţiile de întindere. Apoi, după vârsta de 35 de ani, corpul intră în declin, de aceea devine extrem de importantă mişcarea. Specialiştii sunt de părere că la această vârstă este nevoie de exerciţii fizice intense, care să vă ajute să produceţi hormoni de creştere, să aveţi vitalitate, energie şi o piele tonifiată. În acest sens, sunt recomandate exerciţiile intense cu greutăţi mici, joggingul, înotul.

Dacă aţi trecut de 40-50 de ani, puteţi opta pentru bicicletă, yoga, stepper. Exerciţiile de tip cardio şi întinderile sunt o bună alegere pentru această vârstă. În prima categorie intră exerciţiile făcute pe banda de alergat, pe bicicletă, pe stepper ori la aerobic; în cea de-a doua, puteţi alege între pilates, yoga, tai chi. În schimb, dacă sunteţi în decada de vârstă 50-60 de ani, ar fi mai bine să încercaţi mişcările de echilibrare, întinderile şi plimbările. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.436 secunde