Factori care agravează psoriazisul la copii

181
Factori care agravează psoriazisul la copii - psoriazis-1709901890.jpg

Articole de la același autor

Psoriazisul este o afecțiune cronică de piele care poate afecta atât adulții, cât și copiii, caracterizată prin apariția unor leziuni cutanate de culoare roșie, însoțite de mâncărime. Deși cauzele exacte ale psoriazisului nu sunt pe deplin înțelese, se crede că principalii factori care contribuie la apariția afecțiunii sunt factorii genetici și imunologici.

Potrivit specialiștilor, copiii cu unul sau ambii părinți afectați de psoriazis au un risc crescut de a dezvolta afecțiunea. Cercetările recente au identificat mai mulți markeri genetici implicați în apariția psoriazisului, inclusiv anumite gene care reglează sistemul imunitar și procesele inflamatorii. Pe lângă factorii genetici, implicați în apariția psoriazisului la copil pot fi și factorii imunologici. Psoriazisul este considerată o afecțiune autoimună, astfel că sistemul imunitar al organismului atacă în mod eronat celulele sănătoase ale pielii. La copiii cu psoriazis există o activare excesivă a sistemului imunitar în piele, ceea ce duce la inflamație și creșterea rapidă a celulelor cutanate.

În cazul celor mici, reacția anormală a sistemului imunitar poate fi declanșată de infecții, stres emoțional sau leziuni ale pielii. Totodată, factorii de mediu pot agrava sau declanșa psoriazisul la copii. Factorii includ expunerea la temperaturi extreme, climatul uscat, traumatismele fizice, iritarea pielii, utilizarea anumitor medicamente sau produse cosmetice, fumatul pasiv și anumite infecții (cum ar fi infecția streptococică a gâtului). În plus, unele cercetări sugerează că anumite alimente, cum ar fi produsele lactate sau alimentele grase, pot agrava psoriazisul la unii copii.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5116 secunde