Faringita, o chinuitoare "răceală de vară"

864
2
Faringita, o chinuitoare

Articole de la același autor

Febră, tuse uscată, dureri puternice de gât și nas înfundat. Pe toate le asociem cu miezul iernii și cu gripa specifică acelei perioade. Surpriza neplăcută vine însă în plină vară, când ne e lumea mai dragă. Nici vorbă de surpriză, susțin medicii, având în vedere că boala se datorează mai ales aerului uscat, produs de aerul condiționat din casă sau din mașină, a variațiilor de temperatură. Să nu uităm că vara este momentul în care virușii și microbii devin extrem de virulenți.

Cum deosebim faringita de o simplă răceală

Inflamația faringelui reprezintă una din cele mai frecvente afecțiuni din regiunea buco-nazală, care se asociază frecvent cu dureri puternice. "Faringita acută este declanșată în general de infecții virale și apare de obicei în urma contactului îndelungat al mucoasei faringiene cu anumite substanțe iritante: fum de țigară, alcool, chimicale, gaze iritante, aerul uscat al aparatelor de aer condiționat sau prin respirația constantă pe gură. Mai pot fi implicați și factori hormonali în hipotiroidie sau la menopauză, dar și alergii și radioterapie în regiunea gâtului. Faringita acută se mai numește «catar faringian acut». Ea este provocată de o infecție virală, care, pe un fond imunitar slăbit, se poate complica cu o suprainfecție bacteriană.

Diagnosticare faringitei acute se face prin vizualizare directă cu ajutorul unei oglinzi laringiene. Peretele faringian înroșit este acoperit cu o peliculă. Dacă se bănuiește o inflamare de origine bacteriană, se poate efectua un test rapid de identificare a streptococilor, al cărui rezultat conduce către un tratament cu antibiotice.

Tratamentul de bază vizează ameliorarea simptomelor, adică a durerilor și inflamațiilor. Se pot folosi în acest sens metode casnice, cum ar fi gargarele, compresele reci aplicate pe gât și tablete cu acțiune antalgică și antiseptică. Se recomandă un aport mărit de lichide calde, de exemplu ceaiuri", explică dr. Mirela Stângaciu, medic de familie.

Evitarea aerului rece, cel mai bun tratament

Dacă faringita s-a produs din cauza aerului rece de la aparatele de aer condiționat, prima condiție pentru a ne reface este să evităm să mai stăm în curent. Asta pentru a evita un nou episod de boală și mai ales pentru a nu ne expune organismul unui tratament îndelungat cu antibiotice, fapt care poate conduce la o rezistență a virușilor care produc infecția. De altfel, în cazul faringitei bacteriene netratată sau tratată necorespunzător ne putem trezi și cu alte probleme precum otita sau sinuzita cronică.

Vestea bună este că simptomele încep să se amelioreze în primele 24 de ore de la începerea tratamentului, însă bolnavul are nevoie de cel puțin 10 zile de repaus la pat, mai spune medicul.

Comentează știrea

louis vuitton sac femme 2012
3 septembrie 2013
louis vuitton sac femme 2012

great blog! the information you provide is quiet helpful, why i was not able to find it earlier. anyways i've subscribed to your feeds, keep the good work up. louis vuitton sac femme 2012 http://louis-vuitton-sac-femme.sixsigmadss.com

fIsEbhcBoWWsEwadWbI
1 decembrie 2016
SZHyxyReYEln

gg6ygi jdufxcvwcfos, [url=http://ntewyuslgmie.com/]ntewyuslgmie[/url], [link=http://pqnwyrkoqfes.com/]pqnwyrkoqfes[/link], http://lzdqyvmiejsq.com/

Articole pe aceeași temă

Luni, 05 Noiembrie 2012
Stire din Sănătate : Recomandări pentru  sezonul rece
Pagina a fost generata in 2.1406 secunde