Fibromul uterin, operat laparoscopic, se vindecă mai repede

690
Fibromul uterin, operat laparoscopic, se vindecă mai repede - fondfibrom-1659013950.jpg

Articole de la același autor

Fibromul uterin este o tumoră benignă care crește în interiorul uterului, în peretele muscular sau pe suprafața uterului. De regulă, acesta apare la femeile cu vârsta de peste 40 de ani, dar poate fi depistat și la alte categorii de vârstă.

Cele mai frecvente semne ale afecțiunii se referă la ciclurile menstruale prelungite, abundente, crampele menstruale, durerile pelvine, senzația frecventă de a urina, complicații ale sarcinii. Simptomele care trebuie să vă trimită imediat la medic sunt următoarele: durere pelvină cronică, dificultăți în golirea vezicii urinare, creșterea în dimensiuni a abdomenului, cicluri menstruale abundente și dureroase. De foarte multe ori, dacă nu sunt simptome, fibromul uterin este descoperit întâmplător, în cadrul controalelor ginecologice.
 

Potrivit dr. Andrei Nicolae Zisu, există două tipuri de tratament pentru aceste fibroame: nechirurgicale şi chirurgicale. „Multe dintre paciente ajung la medic în momentul în care tratamentele nechirurgicale sunt depăşite, pentru că stau cu ele foarte mult timp. Partea bună este că totul se rezolvă chirurgical, fără probleme, multe operații fiind efectuate laparoscopic”, a declarat medicul. Dr. Zisu a precizat că avantajele operaţiei laparoscopice sunt: recuperarea rapidă, sângerare redusă, incizii mici. „Optând pentru o operaţie laparoscopică, nu mai facem o incizie de zece centimetri, ci trei incizii de jumătate de centimetru”, a explicat specialistul.
 

Cert este că, în momentul diagnosticării cu fibrom uterin, trebuie diagnosticat foarte amănunţit gradul la care s-a ajuns, mărimea fibromului, profunzimea la care a pătruns în peretele uterin. De precizat că există şi fibroame care pot fi silenţioase din punct de vedere al simptomatologiei, dar care pot pune în pericol o eventuală sarcină. De multe ori, se optează pentru operaţia laparoscopică pentru fibroamele mari, care cuprind întregul perete uterin. În momentul în care se îndepărtează fibromul, peretele uterin necesită o reparare de durată. În multe situaţii, el trebuie să fie bine reparat şi bine consolidat, până când pacienta poate să rămână însărcinată şi să ştie că poate duce sarcina la bun sfârşit. Uneori, se optează pentru o operaţie de cezariană, pentru că trecerea printr-un travaliu cu un perete uterin cicatricial se poate solda cu ruperea peretelui înainte de naştere.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 16 Ianuarie 2013
Stire din Sănătate : Cum afectează fibromul uterin o sarcină
Pagina a fost generata in 1.7009 secunde